Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φορτσάκης (ΕΚΠΑ): Περιορίζεται το φαινόμενο των καταλήψεων - Οι πρυτανικές Αρχές είναι πρόθυμες για διάλογο

Φορτσάκης (ΕΚΠΑ): Περιορίζεται το φαινόμενο των καταλήψεων - Οι πρυτανικές Αρχές είναι πρόθυμες για διάλογο
Ο τρόπος διαμαρτυρίας πρέπει να είναι «ενταγμένος στον τρόπο λειτουργίας του πανεπιστημίου», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ
Την εκτίμηση πως οι καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μειώνονται παρά αυξάνονται εξέφρασε, ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, κάνοντας λόγο για «περιορισμένο» φαινόμενο.
Μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φορτσάκης υποστήριξε ότι οι πρυτανικές Αρχές θέλουν το διάλογο με τους φοιτητικούς συλλόγους, αρκεί ο τρόπος διαμαρτυρίας να είναι «ενταγμένος στον τρόπο λειτουργίας του πανεπιστημίου».
«Η κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να διαμαρτυρηθεί κανείς», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως οι καταληψίες θα πρέπει να καταλάβουν ότι με τις ενέργειές τους «υποβαθμίζουν την εικόνα του δημόσιου πανεπιστημίου» την πλέον ακατάλληλη στιγμή.
Σχετικά με τις μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών, ο κ. Φορτσάκης διευκρίνισε πως το ΕΚΠΑ δεν πρόκειται να αρνηθεί να εφαρμόσει το νόμο. Επισήμανε όμως πως οι νόμοι θα πρέπει να «σέβονται την πραγματικότητα», και επανέλαβε την έκκλησή του για επιστροφή όλων των 257 διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
«Δεν λέμε στην πολιτεία πως δεν μπορούμε να εγγράψουμε [τους φοιτητές], λέμε πως δεν μπορούμε να τους διδάξουμε», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα πως οι 257 διοικητικοί υπάλληλοι θα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους ως το τέλος του έτους.
Ερωτηθείς αν θα δεχόταν 257 νέους υπαλλήλους, παρά τους παλιούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σχολίασε πως δεν είναι αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο, όμως διερωτήθηκε γιο ποιο λόγο «να αλλάξουμε τους δικούς μας ανθρώπους» που γνωρίζουν τη δουλειά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης