Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα ίχνη του δράστη της επίθεσης στο Μικρολίμανο οι διωκτικές αρχές

tags :
Στα ίχνη του δράστη της επίθεσης στο Μικρολίμανο οι διωκτικές αρχές
Υπήκοος Αλβανίας και σεσημασμένος από παλιότερα αδικήματα - Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι 9 τραυματίες
Στα ίχνη του δράστη, που «γάζωσε» με καλάσνικοφ του στις 4:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου νυχτερινό κέντρο με την επωνυμία «Ετσι Απλα» στο Μικρολίμανο, φέρεται να βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεκαπέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης.
Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για άτομα νεαρής ηλικίας, από 20 έως 39 ετών.
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αττικό. Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο. Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο « Ερυθρός».
Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο.
Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.
Εξι από τους τραυματίες αναχώρησαν από τα νοσοκομεία αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο της επίθεσης έχουν βρεθεί 14 κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ υπάρχει οπτικό υλικό στη διαθεση της ΕΛ.ΑΣ., που αποδεικνύει ότι ο δράστης διασκεδαζε χθες στο συγκεκριμένο κατάστημα, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι βρισκόταν σε παρεά με ακόμη δύο άτομα.
Αυτόπτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε».
Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά εναντίον των θαμώνων και στο κατάστημα επικράτησε πανικός.
Όταν σταμάτησε τους πυροβολισμούς ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβιβάστηκε σε ταξί και διέφυγε.
Όπως προκύπτει, πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας, 35 ετών, φερόμενο ως δράστη τρίων ακόμη παρόμοιων ενόπλων επιθέσεων, δύο σε καφετέριες - μπαρ του Αγ. Παντελεήμονα και μιας ακόμη στην οδό Μιχαλακοπούλου.
Η πρώτη επίθεση είχε σημειωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2014 σε καφετέρια - μπαρ (στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης).
Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν πυροβολίσει εναντίον του καταστήματος με καλάσνικοφ.
Από την επίθεση είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας 44χρονος Έλληνας θαμώνας και μια 21χρονη υπάλληλος από την Αλβανία.
Το δεύτερο «χτύπημα» καταγράφηκε το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου στην οδό Αριστοτέλους 106, όταν, δύο, πιθανότατα, άτομα γάζωσαν την καφετέρια με 12 σφαίρες, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.
Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, σταμάτησαν έξω από μπαρ και μετά τους πυροβολισμούς, και πάλι με καλάσνικοφ, τράπηκαν σε φυγή.
Ασφαλή συμπεράσματα για το αν υπάρχει τελικά εμπλοκή του δράστη και στα προηγούμενα περιστατικά, θα προκύψουν από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στους κάλυκες, τα οποία αναμένονται από τις Αρχές.
Ακόμη, πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή του 35χρονου σε σπείρα Αλβανών, η οποία σχετίζεται με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, με τις αρχές να εξετάζουν δύο ενδεχόμενα: είτε ο δράστης να επιδιώκει να εκβιάσει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων για «προστασία», είτε να πρόκειται για διαταραγμένο άτομο, το οποίο ενδεχομένως να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Γ. Μώραλης: «Τέτοιου είδους γεγονότα μας θλίβουν και μας σοκάρουν»

«Τέτοιου είδους γεγονότα μας θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα.
Εύχομαι στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει το ταχύτερο δυνατόν το δράστη για να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γίαννης Μώραλης, αφού επικοινώνησε με τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη καθώς και με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε για την πορεία της κατάστασης των τραυματιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης