Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγχαρητήρια επιστολή από τον ΣΒΒΕ προς τον Αλέξη Τσίπρα

Συγχαρητήρια επιστολή από τον ΣΒΒΕ προς τον Αλέξη Τσίπρα
Ο ΣΒΒΕ βεβαιώνει τον πρωθυπουργό ότι θα είναι στη διάθεσή του για κάθε συνεργασία, που θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης
Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές της για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στη συνέχιση του δύσκολου έργου που έχει αναλάβει.
Στην επιστολή, ο ΣΒΒΕ βεβαιώνει τον πρωθυπουργό ότι θα είναι στη διάθεσή του για κάθε συνεργασία, που θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«κ. Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και εμείς προσωπικά, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την αδιαμφησβήτητη εκλογική νίκη σας και την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και παρακαλούμε να δεχθείτε, εσείς και οι συνεργάτες σας, τις ευχές μας για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στη συνέχιση του δύσκολου έργου που έχετε αναλάβει.
Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση για να ληφθούν επιτέλους οι σοβαρές αποφάσεις, που με σταθερά βήματα θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε σταδιακή έξοδο από την κρίση και στην εξασφάλιση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ζητά ουσιαστικά ένα, και μόνον ένα, πράγμα από τις κυβερνήσεις του τόπου: τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί εντατικά και να δράσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, προσηλωμένη σε σαφή και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής των αναγκαίων διαθρωτικών αλλαγών για τη θεμελίωση ενός νέου οικονομικού προτύπου. Θέματα όπως: παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία, μέτρα υπέρ της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, λήψη αναπτυξιακών μέτρων για την πραγματική οικονομία, μείωση του κόστους ενέργειας, αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, μπορούν να αναμορφώσουν τη χώρα, αν βεβαίως αντιμετωπισθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να ανατρέψουν τη μέχρι σήμερα κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε και τις προσπάθειες όλων για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, σας βεβαιώνουμε ότι ο ΣΒΒΕ, είναι στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, που θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι με τις ευχές μας για μία γόνιμη και παραγωγική θητεία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης