Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προφυλακίστηκε στο Βέλγιο ο Αλγερινός που εκδόθηκε από την Ελλάδα

Προφυλακίστηκε στο Βέλγιο ο Αλγερινός που εκδόθηκε από την Ελλάδα
Κατηγορείται για συμμετοχή στον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο
Την προφυλάκιση του 30χρονου Αλγερινού που είχε συλληφθεί στην Αθήνα ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο, αποφάσισε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές στις Βρυξέλλες, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Όμαρ Ντ., από τον ανακριτή αφορούν σε συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο Αλγερινός είχε συλληφθεί στις 17 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας μαζί με έναν άλλον άνδρα, ο οποίος έχει έκτοτε αφεθεί ελεύθερος.
Ο Όμαρ Ντ., ο οποίος σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα La Dernière Heure ονομάζεται Όμαρ Νταμάς, είχε δηλώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη πως «συμφωνεί» στην έκδοσή του για να «αποδείξει την αθωότητά του», σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αθήνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε τηλεφωνήσει «τρεις ή τέσσερις φορές» από την Αθήνα σε ύποπτο τζιχαντιστή που είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο.
Θεωρείται ύποπτος ότι μεσολάβησε ανάμεσα στον «ύποπτο ως εγκέφαλο» του πυρήνα, τον βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται ότι έφθασε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία, και τα μέλη του πυρήνα που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο Βέλγιο.
Όμως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι έδωσε τις διαταγές από την Ελλάδα, παραμένει ως τώρα άφαντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης