Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων

Απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων
Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Απαγορεύθηκε ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Superfast II από το λιμάνι της  Ηγουμενίτσας για το Bari Ιταλίας.
Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και της θαλασσοταραχής που επικρατούσε όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι, προερχόμενο από Πάτρα για να παραλάβει 341 επιβάτες, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα οι ιμάντες που ήταν δεμένες δύο νταλίκες έσπασαν και αυτές ανατράπηκαν.
Μάλιστα, ελέω τεχνικών προβλημάτων, παρά το γεγονός ότι δόθηκε εντολή να αποβιβαστούν τα φορτηγά από το πλοίο για να διαπιστωθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά,  αυτό δεν κατέστη εφικτό και έτσι, σύμφωνα με το λιμεναρχείο απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου.
Στο μεταξύ, προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω  των θυελλωδών ανέμων εξακολουθούν καταγράφονται.
Ωστόσο, κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.
Σημειώνεται ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά , της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα, απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ στις γραμμές Καβάλα - Πρίνος και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, ενώ από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης