Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο «σκαμνί» 32 άτομα για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου

Στο «σκαμνί» 32 άτομα για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου
Μόλις πέντε άτομα δεν παραπέμπονται σε δίκη
Την παραπομπή 32 ατόμων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 32 από τους συνολικά 37 κατηγορούμενους θα οδηγηθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Η συγκεκριμένη δίκη αφορά τις μίζες στις συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την γερμανική HDW -Ferrostaal για την αγορά υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη «μαύρων χρηματικών ποσών» που φέρεται συνολικά να ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης τα παράνομα χρήματα για την προμήθεια των όπλων κινήθηκαν κυρίως μέσω δύο εταιριών.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που ζητείται η παραπομπή τους είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου.
Αντίθετα, με το βούλευμα τους οι Εφέτες κρίνουν ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και οι Γ. Αγουρίδης , Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης και Γιώργος Κάμαρης για τους οποίους αποφαίνονται ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης