Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλαστογραφήσεις και παράνομες προσλήψεις στη Δ.Ε.Υ.Α. του Ναυπλίου

Πλαστογραφήσεις και παράνομες προσλήψεις στη Δ.Ε.Υ.Α. του Ναυπλίου
Ένα από τα "μικρά" σκάνδαλα που συνέβαιναν και συμβαίνουν (;) καθημερινά στους κατά άλλα αδιάβλητους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
Πλαστογραφήσεις και παράνομες προσλήψεις από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ναυπλίου (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του Χρήστου Μπαρόνη, αποκαλύπτοντας ένα από τα "μικρά" σκάνδαλα που συνέβαιναν και συμβαίνουν (;) καθημερινά στους κατά άλλα αδιάβλητους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Όπως καταγγέλλει ο κ. Μπαρόνης, κατά τη διενέργεια της προκήρυξης 1/74Μ/2006 για την πλήρωση τριών θέσεων προσωπικού κατηγορίας ΥΕ στη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, αποδείχθηκε ότι υπήρξε πλαστογραφία από όργανα και υπαλλήλους της  Δ.Ε.Υ.Α.Ν., ώστε να προωθηθεί η πρόσληψη άλλων υποψηφίων, οι οποίοι διέθεταν λιγότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από τον ίδιο.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόνη, ο ίδιος απορρίφθηκε από τον διαγωνισμό, με την αιτία ότι «δεν προσκόμισε κάρτα ανεργίας (μη επικ)». Ζητώντας, μάλιστα, τα αντίγραφα του φακέλου του διαπίστωσε ότι η υπεύθυνη δήλωση που είχε προσκομίσει είχε αντικατασταθεί από άλλη, στην οποία είχε πλαστογραφηθεί τόσο ο γραφικός του χαρακτήρας όσο και η υπογραφή του. Χαρακτηριστικό της προχειρότητας του πλαστογράφου είναι δε ότι το επώνυμο του αρχικώς αναγραφόταν ως «ΜΠΑΡΩΝΗΣ» αντί του ορθού και εκ των υστέρων διορθωμένου «ΜΠΑΡΟΝΗΣ».
Μάλιστα, στην δεύτερη σελίδα της πλαστογραφημένης αίτησης αναφερόταν ως προσκομιζόμενο δικαιολογητικό μόνον το παράβολο, ενώ παράλληλα είχε υπεξαχθεί και εξαφανιστεί η προσκομιζόμενη τότε βεβαίωση του ΟΑΕΔ.
Ο ίδιος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, με το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου να κρίνει ένοχο τον τότε διευθυντή της ΔΕΥΑΝ και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Χρήστο Μαστορίκο. Η ποινή που του επιβλήθηκε για πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφου ήταν συνολική φυλάκιση 20 μηνών. Ο τελευταίες άσκησε Έφεση, όπου και κηρύχθηκε αθώος, παρά το γεγονός ότι το Εφετείο δέχτηκε ότι η αίτηση για τη συμμετοχή του κ. Μπαρόνη στο διαγωνισμό πλαστογραφήθηκε από υπάλληλο της ΔΕΥΑΝ, αφού προηγουμένως είχε υπεξαχθεί η πρωτότυπη και υποβληθείσα αίτηση του.
Έκτοτε ο κ. Μπαρόνης απευθύνθηκε στον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, χωρίς όμως να ανταποκριθεί κανείς στο αίτημα του για δικαίωση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλονται παράνομες προσλήψεις σε Δημοτικές Επιχειρήσεις, ειδικά σε περιπτώσεις που οι προκηρύξεις αφορούν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Ωστόσο, η πλαστογράφηση εγγράφων φέρνει στα όρια της αγανάκτησης τους πολίτες που κάνουν προσπάθειες να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία τηρώντας πάνω από όλα τη νομιμότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης