Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύπρος: Για ποινικά αδικήματα κατηγορεί τον γενικό εισαγγελέα ο βοηθός γενικός εισαγγελέας

tags :
Κύπρος: Για ποινικά αδικήματα κατηγορεί τον γενικό εισαγγελέα ο βοηθός γενικός εισαγγελέας
Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, κατηγορεί τον γενικό εισαγγελέα, Κ. Κληρίδη, για ποινικά αδικήματα
Για ποινικά αδικήματα και προσπάθεια συγκάλυψής τους, κατηγορεί ο βοηθός γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, τον γενικό εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.
Μάλιστα, ο κ. Ερωτοκρίτου σε δήλωση του, κάνοντας αναφορά σε δημοσιεύματα ότι ο γενικός εισαγγελέας θα ζητήσει αντίγραφο της κατάθεσης του στην Αστυνομία για σκοπούς αξιολόγησής της από τον ίδιο και με την οποία καταγγέλλεται ο κ. Κληρίδης για «δεκασμό της αναστολής ποινικής δίωξης για την εταιρεία Providencia»,  προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο «παραβιάζει βασικές αρχές του Συνταγματικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου», που έχουν επιβεβαιωθεί με σωρεία αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και που ορίζουν ότι κανένας δε μπορεί να είναι κριτής της δικής του υπόθεσης.
Συνεπώς, πραγματοποίηση αυτού του ενδεχομένου εκ μέρους του γενικού εισαγγελέα, σύμφωνα με τον κ. Ερωτοκρίτου, «ισοδυναμεί με προσπάθεια συγκάλυψης από τον ίδιο, ποινικών αδικημάτων, που τον αφορούν ως κατηγορούμενο και που πρέπει να ερευνηθούν από την Αστυνομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης