Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρευνα του MIT Media Lab: Ο Αριστοτέλης η πιο δημοφιλής ιστορική προσωπικότητα παγκοσμίως

tags :
Έρευνα του MIT Media Lab: Ο Αριστοτέλης η πιο δημοφιλής ιστορική προσωπικότητα παγκοσμίως
Στις 10 πρώτες θέσεις, τις έξι καταλαμβάνουν προσωπικότητες από την Ελλάδα
Ο Αριστοτέλης είναι η πιο δημοφιλής ιστορική προσωπικότητα παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του MIT Media Lab, ενώ στις δέκα πρώτες θέσεις, τις έξι καταλαμβάνουν Έλληνες.
Ειδικότερα, μετά τον Αριστοτέλη που φιγουράρει στην πρώτη θέση, ακολουθούν ο Πλάτωνας και ο Ιησούς Χριστός.
Εν συνεχεία, είναι ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Leonardo da Vinci, ο Κομφούκιος, ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Όμηρος και ο Πυθαγόρας.
Σημειώνεται ότι για να συναντήσει κανείς την πρώτη προσωπικότητα που είναι εν ζωή, πρέπει να φθάσει στη θέση 239, την οποία καταλαμβάνει ο γνωστός αμερικανός τραγουδοποιός Bob Dylan.
Αν κατηγορία επαγγελμάτων, πρώτοι στους συγγραφείς έρχονται ο Όμηρος, ο Shakespeare και ο Δάντης, στους ζωγράφους οι Miguel Angel, Van Gogh και Picasso, στους σκηνοθέτες του σινεμά οι Kubrick, Bergman και Woody Allen, στους μουσικούς συνθέτες οι Μότσαρντ, Μπαχ και Μπετόβεν και στους πολιτικούς, ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Χίτλερ και ο Καρλομάγνος.
Για τη διενέργεια της έρευνας «Πάνθεον» οι ερευνητές του MIT Media Lab βασίστηκαν σε δύο κύριες πηγές: τις πληροφορίες 11.430 βιογραφιών που έχουν παρουσία στη Wikipedia και το έργο του Charles Murray από το βιβλίο του «Human Accomplishment: The Pursuit of excellence in the Arts and Sciences».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης