Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σχεδιάζει η Κομισιόν

Τη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σχεδιάζει η Κομισιόν
Η οριστικοποίηση των ευρωπαϊκών σχεδίων αναμένεται να συντελεστεί την επόμενη Τετάρτη
Τη μετεγκατάσταση περίπου 40.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει η Κομισιόν, επιχειρώντας να «ανακουφίσει» τις δύο χώρες της Μεσογείου από τα αλλεπάλληλα μεταναστευτικά κύματα.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει τη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία και την αναδιανομή τους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών που κατέθεσε η Κομισιόν την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων προβλέπεται η αναλογική επιβάρυνση των χωρών – μελών.
Σύμφωνα με τα σχέδια της Κομισιόν, στο νέο αναλογικό σύστημα θα προσμετράται το μέγεθος της χώρας, ο πληθυσμός και η κατάσταση της οικονομίας.
Η οριστικοποίηση των ευρωπαϊκών σχεδίων αναμένεται να συντελεστεί την επόμενη Τετάρτη.
Βέβαια, προτού τεθεί σε εφαρμογή, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μετανάστευση θα πρέπει να εγκριθεί από τις 28 χώρες – μέλη της Ε.Ε.
Πάντως, ήδη έχουν καταγραφεί έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Ε.Ε., με τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Δανία να αντιτίθενται στα ευρωπαϊκά μεταναστευτικά σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης