Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπλόκο από το ΣτΕ στη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά στην καπνοβιομηχανία «Κεράνης»

Μπλόκο από το ΣτΕ στη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά στην καπνοβιομηχανία «Κεράνης»
Δικαίωση τριών Πειραιωτών δικηγόρων –«Δεν τηρήθηκε η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης»






Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά στο κτήριο της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης».
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει τρεις Πειραιώτες δικηγόροι υποστηρίζοντας πως «η μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο επίμαχο κτήριο πλήττει την ορθή και εύρυθμη απονομή της Δικαιοσύνης και τα επαγγελματικά μας συμφέροντα, δυσχεραίνοντας την άσκηση του λειτουργήματός μας».
Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1113/2015 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή των δικηγόρων κρίνοντας πως «δεν τηρήθηκε η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία ολοκληρώνεται με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, όπως προβλέπει η νομοθεσία (νόμος 1650/1986)».
Επίσης οι σύμβουλοι τονίζουν ότι δε διερευνήθηκαν και «τα ζητήματα της προσβασιμότητας του επίμαχου κτηρίου για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά, τα οποία καλύπτουν και νησιά Αργοσαρωνικού, όπως και των επιπτώσεων του έργου από κυκλοφοριακής απόψεως, σε σχέση με τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης