Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω δημοψηφίσματος

Επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω δημοψηφίσματος
Παράλληλα τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους
Την επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας από την Τετάρτη 1 Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους.
Για τις πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ανακοινώθηκε ότι αφορά περιπτώσεις που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 30.6.2015.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 30.6.2015.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
•Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
•Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
•Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
•Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
•Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Η καταβολή του προβλεπόμενου διοικητικού χρηματικού προστίμου, θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.
Όσον αφορά στα γραφεία ταυτοτήτων ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσουν το Σάββατο 4 Ιουλίου, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και την Κυριακή 5 Ιουλίου, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης