Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα - Τσίπρας: Θα νικήσουμε

tags :
Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα - Τσίπρας: Θα νικήσουμε
"Το ΟΧΙ την Κυριακή 5 Ιουλίου είναι η πιο θετική ψήφος" αναφέρουν οι διοργανωτές
(upd3)Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό από τη συγκέντρωση, υπέρ του όχι, που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα.
Ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα είμαστε ήδη νικητές, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, για να επαναλάβει πως σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.
Στείλαμε μήνυμα αξιοπρέπειας στην Ευρώπη, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, για να επαναλάβει πως η δημοκρατία είναι γιορτή.
Αψηφούμε το κρεσέντο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας, τόνισε, για να καταγγείλει πως οι τεχνοκράτες της λιτότητας θέλουν να ξαναρπάξουν την Ευρώπη.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί την Ελλάδα με αποκοπή από την Ευρώπη, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως όλοι θέλουμε να είμαστε ίσοι στην Ευρώπη.
Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στον κόσμο, επανέλαβε για να τονίσει πως στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, δίνουμε μία ευκαιρία στην Ευρώπη να επιστρέψει στη Δημοκρατία.
Η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, για να επαναλάβει πως πρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός για να επαναλάβει πως "Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Θα νικήσουμε.
Σας καλώ να παραμερίσετε τις σειρήνες της τρομοκρατίας και να αποφασίσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα".
Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα, την Δευτέρα να πούμε ένα απόλυτο όχι στο διχασμό, εξήγησε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως "σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα υπερήφανο όχι στα τελεσίγραφα".
Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα, σημείωσε.
Το όχι θα γράψει ιστορία, κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Συγκέντρωση και συναυλία υπέρ του «όχι» πραγματοποιούν από τις 19:30 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, κόμματα, συλλογικότητες και κοινωνικοί φορείς, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Από τη συγκέντρωση δεν έλειψε νωρίτερα και η ένταση, καθώς ομάδα αντεξουσιαστών συγκρούστηκε με άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Φιλελλήνων. 
Μάλιστα, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές.
«Κάνουν τα πάντα για να μας φοβίσουν, αλλά ξεχνούν ότι μετά από πέντε χρόνια με μνημόνια και τρομοκρατία έχουμε κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς μας με το φόβο.
Μας εκβιάζουν, προσπαθούν να μας ταπεινώσουν.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου θα πάρουν την απάντησή τους. Από αυτές τις σπουδαίες ιστορικές απαντήσεις που μόνο οι λαοί ξέρουν να δίνουν.
Και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται και να κερδίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα των διοργανωτών.


Embedded image permalink


Embedded image permalink


Embedded image permalink

 

«Το «ΟΧΙ» την Κυριακή θα είναι η αδιαπραγμάτευτη νίκη της Δημοκρατίας.
Οι δανειστές θέλουν να μας στερήσουν τη ζωή. Το δικό μας «ΟΧΙ» είναι η απάντηση της ζωής, η δύναμη της ζωής.
Προσπαθούν να μας απομονώσουν, αλλά τα αδέρφια μας σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο δίνουν τη μάχη του ΟΧΙ μαζί μας.
ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» μαζί μας.
ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ φωνάζει στο πλευρό μας για το δικαίωμα στη Ζωή, τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια» επισημαίνει παράλληλα.
«Προσπαθούν να μας διχάσουν. Κάνουν λάθος ο λαός και οι ανάγκες του είναι μια μεγάλη αλυσίδα, ο ένας πλάι στην άλλη. Πάμε δυνατά να δυναμώσουμε το ΟΧΙ.
Να μπούμε όλοι και όλες στο μεγάλο κύκλο της Δημοκρατίας. Το ΟΧΙ την Κυριακή 5 Ιουλίου είναι η πιο θετική ψήφος» καταλήγει το κάλεσμα – ανακοίνωση.


Embedded image permalink


Στη συναυλία, η οποία θα διεξαχθεί στο περιθώριο της συγκέντρωσης, θα συμμετάσχουν οι Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αφροδίτη Μάνου, Χαίνηδες, Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηρώ, Γιώργος Μεράντζας, Κώστας Θωμαίδης, Ραλία Χρηστίδου, Θύμιος Παπαδόπουλος, ενώ ο κατάλογος με τις συμμετοχές των καλλιτεχνών ανανεώνεται συνεχώς.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Γιώργος Κιμούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης