Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκάνδαλο στην Εισαγγελία Εφετών - Παράτυπη η εκλογή Ντογιάκου στη θέση του προϊστάμενου

Σκάνδαλο στην Εισαγγελία Εφετών - Παράτυπη η εκλογή Ντογιάκου στη θέση του προϊστάμενου
H εκλογή του κ. Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου τον Νοέμβριο του 2014 έγινε με άκρως παράτυπο τρόπο, καθώς βάσει του κανονισμού, δεν είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι
Τον δόλιο τρόπο με τον οποίο ο Ισίδωρος Ντογιάκος αναρριχήθηκε στη δικαστική εξουσία αποκαλύπτει το περιοδικό «Hot Dog», αποδομώντας πλήρως τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκλογή του κ. Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου τον Νοέμβριο του 2014 έγινε με άκρως παράτυπο τρόπο, καθώς βάσει του κανονισμού, δεν είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Μετά την «προαγωγή» του Εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη η θέση του προϊστάμενου έμεινε κενή, με αποτέλεσμα να προκηρύχθηκαν εκλογές στις 29 Νοεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με τον νόμο 1756/1988, στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν οι μισοί εισαγγελείς του Εφετείου με βάση τη σειρά αρχαιότητας.
Στο Εφετείο Αθηνών υπηρετούσαν τότε 20 Εισαγγελείς, οπότε δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα είχαν μόνο οι 10 παλαιότεροι.
Ο Ντογιάκος δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, καθώς ήταν 11ος στη σειρά αρχαιότητας.
Παρόλα αυτά, όχι μόνο του επετράπη παρανόμως να λάβει μέρος στις εκλογές, αλλά μετά από παρασκηνιακές πιέσεις, συγκέντρωσε οριακά τις περισσότερες ψήφους και εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας.
Κατόπιν της παράτυπης εκλογής, το «Hot Dog» επισημαίνει ότι ο κ. Ντογιάκος ταυτίστηκε με πολιτικές επιλογές και διακρίσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, φέρνοντας ως παράδειγμα δύο υποθέσεις:

Υπόθεση 1η: "Ο Παναθηναϊκάκιας" στο υποκλαπέν μήνυμα του Σαμαρά.
Πώς γίνεται να βλέπει το φως της δημοσιότητας ηχητικό απόσπασμα στο οποίο άνδρας με φωνή που μοιάζει με του τότε πρωθυπουργού δίνει εντολή παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, να μην ερευνάται από την ίδια τη Δικαιοσύνη;
Πόσο μάλλον όταν υπήρχαν επίσημες καταγγελίες πως ο "Παναθηναϊκάκιας" ήταν ο ίδιος ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Υπόθεση 2η
: Η τοποθέτηση στο αρχείο της καταγγελίας Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού.
Πρόκειται για την καταγγελία που έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης μαζί με τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού του από το Γιώργο Αποστολόπουλο ώστε να αλλάξει την πρόθεσή του να καταψηφίσει τον προτεινόμενο από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έβαλε την υπόθεση στο αρχείο μέσα σε λίγες ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης