Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ – Απεργία για την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια

tags :
Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ – Απεργία για την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια
Για αφανισμό του κλάδου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι
Κλειστά θα είναι σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) κάνει λόγο για μέτρα που προκαλούν τον αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Οικονομικών.
Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος.
Επιπλέον, υποστηρίζουν πως το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος, ενώ τονίζουν πως το ειδικό τέλος οδηγεί πάνω από 1.000 πρακτορεία στο «λουκέτο» αυξάνοντας την ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης