Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε έκτακτη συνέλευση η ΚΕΔΕ – Στο επίκεντρο τα οξύτατα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης

tags :
Σε έκτακτη συνέλευση η ΚΕΔΕ – Στο επίκεντρο τα οξύτατα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης
Λιγότεροι κατά 1 δις ευρώ οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι το 2016 υποστηρίζουν οι δήμαρχοι
Τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Η έκτακτη γενική συνέλευση, πραγματοποιείται λίγα μόλις 24ωρα πριν τη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, στον οποίο όπως καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) για το 2016, θα είναι 1 δισ. ευρώ λιγότερα.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προειδοποίησε ότι «η αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία» αν δεν δοθούν λύσεις.
Όπως είπε, η λειτουργία πλέον των δήμων, «εξαιτίας των περικοπών και της μη απόδοσης των προϋπολογισθέντων πόρων, αγγίζει τα όρια αντοχής και ομαλότητας».
«Ένα μήνα πριν τη λήξη του 2015, υπάρχει υστέρηση απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους της τάξης του 30%.
Ήδη, υπάρχουν δήμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ σύντομα ακολουθούν και άλλοι.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το 2016, αφού στον προϋπολογισμό προβλέπεται και νέα μείωση των πόρων των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και πάλι πλεονάσματα όταν το υπόλοιπο κράτος θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ελλείμματα» υποστήριξε ο κ.Πατούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης