Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Προχωρούν σε 24ωρους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων

tags :
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Προχωρούν σε 24ωρους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας
(upd3) Έκλεισαν οι αγρότες επ' αόριστον τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, όπου πλέον έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.
Πλέον, η κυκλοφορία από Τρίπολη από και προς Κόρινθο γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους, από τον Αχλαδόκαμπο, μια παράκαμψη περίπου 80 χιλιόμετρων.
Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Πελοποννήσου έκλεισαν από τις 18.00 τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου.
Παράλληλα, από τις 12:00 ξεκίνησε ο 24ωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, που θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι.
Το ίδιο ισχύει για τα μπλόκα των αγροτών τόσο στα Τέμπη, όσο και στα διόδια Μαλγάρων.
Αναλυτικότερα, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε 4 σημεία.
Το  πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, το δεύτερο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, το τρίτο μπλόκο στο 140 χλμ.της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, και το τέταρτο στον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης.
Στα σημεία αυτά έχουν κλείσει και οι παράδρομοι, ενώ οι αγρότες συζητούν το  ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Επίσης, κλειστός είναι στο παλαιό εθνικό δίκτυο για 24 ώρες μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου και ενδεχόμενα να παραταθεί για 3 ώρες, ο δρόμος στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία στο ύψος του παλιού Λεβέντη.
Οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο στο ύψος της Αμφίκλειας.
Περαιτέρω, σε δυο σημεία έχουν κλείσει οι αγρότες το δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Επιπλέον, αποκλεισμένη είναι η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας για ένα 24ωρο και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας, ενώ επ' αόριστον ο αποκλεισμός  στον κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας.
Ακόμη, κλειστή είναι η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου,
Παράλληλα, κλειστά επ΄ αόριστον παραμένουν τα τελωνεία των Κήπων και του Προμαχώνα, ενώ κλειστό για ένα 24ωρο είναι και το τελωνείο Εξοχής και 12 ώρες τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης.
Επιπλέον, στην Κρήτη, το μπλόκο των αγροτών στην περιοχή Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, παραμένει, όπως επίσης και στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου.
Πάντως, αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, πρόκειται να συνεδριάσει το Παγκρήτιο συντονιστικό των αγροτών για να αποφασίσει τις περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων και τη μορφή τους.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας αύριο, Κυριακή (7/2) και οι αγρότες της Β. Ελλάδας

Τη συμμετοχή της στην συνάντηση των αγροτών στη Νίκαια αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, αποφάσισε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα  η Πρωτοβουλία Αγροτών, η οποία αριθμεί συνολικά 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης υπήρξε σειρά προτάσεων για τις κινητοποιήσεις, με την πλειοψηφία να ζητά επ' αόριστον αποκλεισμούς σ' όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ελλάδα.
Μερίδα αυτών υποστήριξε ότι θα πρέπει «να πλημμυρίσουμε την Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και την παρουσία μας απ' όλη τη χώρα».
Σημειώνεται ότι την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας.
Μάλιστα στη σύσκεψη για την πορεία του αγώνα, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Ομοσπονδίες,  Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα και τα μπλόκα που έχουν συγκροτηθεί σε όλη την Ελλάδα.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φλεβάρη  2016 στις 12:00 το μεσημέρι στη Νίκαια.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, προχωρώντας σήμερα σε 24ωρους ή επ' αόριστον αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων και δηλώνοντας αμετακίνητοι στις θέσεις τους, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν ξεκινήσει ο διάλογος από την αρχή.
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στη βόρεια Ελλάδα για όσους επιλέξουν να κινηθούν με το αυτοκίνητό τους.
Στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε βασικούς κόμβους, οι οποίοι παραμένουν επ' αόριστον κλειστοί, όπως στα Κερδύλλια, την Κομοτηνή και τη Χρυσούπολη, αναμένεται να κλείσουν και οι παράδρομοι, από τις 12:00 το μεσημέρι και για 24 ώρες.
Στα Τέμπη, αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός από τις 12:00 και για 24 ώρες, αλλά και οι παράδρομοι για λίγες ώρες, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.
Σε νέα συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι αγρότες αναμένεται να λάβουν νέα απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Ο δρόμος θα κλείσει και στην Αγιά και μπλόκα θα στηθούν και σε παράδρομους στην ευρύτερη περιοχή.
Στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο από τις 08:00 έως τις 17:00, ωστόσο, θα μείνουν ανοιχτοί οι παράδρομοι.
Κλειστεί αναμένεται να μείνουν ο δρόμος και οι παράδρομοι στο μπλόκο του Ισθμού, από τις 10:00 και για 24 ώρες, ενώ στο μπλόκο του Αιγίου ο δρόμος κλείνει κάθε βράδυ από τις 18:00 έως τις 22:00 και τις ίδιες ώρες και στην Πατρών - Πύργου.
Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν προς την Ήπειρο, όπου ήδη είναι κλειστός ο δρόμος Ρίου - Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος του Κεφαλόβρυσου και θα παραμείνει κλειστός έως τις 12:00 το μεσημέρι.

(Πρώτη ενημέρωση 09:18, Σαββάτο 6 Φεβρουαρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης