Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανυποχώρητοι οι αγρότες – Ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ την Παρασκευή

Ανυποχώρητοι οι αγρότες – Ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ την Παρασκευή
Ανοιχτά τα Τέμπη από τις 15:00 έως τις 21:00
Τις κινητοποιήσεις τους κορυφώνουν οι αγρότες αντιδρώντας στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους, ενώ τα Τέμπη θα μείνουν ανοιχτά από τις 15:00 μετά το μεσημέρι έως τις 21:00 το βράδυ.
Κατά την χθεσινή πανελλαδική συνάντηση των αγροτών στη Νίκαια αποφασίστηκε να μεταβούν στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία καθώς και να παραμείνουν για τουλάχιστον δύο 24ωρα στο Σύνταγμα.
«Την Παρασκευή στην Αθήνα θα βρεθούν 20.000 αγρότες» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, εκπρόσωπος των αγροτών της Λάρισας, ο οποίος προανήγγειλε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις εφοριών ακόμα και σε μπλόκα σε σιδηροδρομικές γραμμές.
Σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Κλαδισού, προχώρησαν στον αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο των Χανίων.
Οι συγκεντρωμένοι έχουν παρατάξει στο σημείο αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτηρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό.
Επιπλέον, κατά την πανελλαδική συνάντηση τους οι αγρότες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου για το αγροτικό.
Ανάμεσα στα αιτήματα των αγροτών είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης, να υπάρξει αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κατ άτομο, να υπάρξει αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια καθώς και να γίνει ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης