Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εγκρίθηκε από τις επιτροπές της Βουλής το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης - Στελέχωση 150 κλινών ΜΕΘ

tags :
Εγκρίθηκε από τις επιτροπές της Βουλής το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης - Στελέχωση 150 κλινών ΜΕΘ
Το «παράλληλο πρόγραμμα» καθιερώνει την πλήρη δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνο με τον ΑΜΚΑ
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να το χαρακτηρίζει θετική νομοθετική παρέμβαση με λογική ανακούφισης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιπροτείνουν πως αυτό αποτελεί απλά ένα «παράλληλο δούλεμα».
Είναι το ίδιο πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο 2015 - το οποίο είχε τότε τελικά αποσύρει - που τώρα επανεισάγει ως νομοσχέδιο στη Βουλή, από το οποίο απουσιάζουν 42 επί συνόλου 118 άρθρων σε σύγκριση με την αρχική του έκδοση.
Για τον Ξανθό, στο πλαίσιο της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που διεξάγει η κυβέρνηση, είναι χρήσιμο να δείξει ότι μπορεί να προωθεί διατάξεις με ανακουφιστική λογική απέναντι σε μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας σήμερα.
Το νομοσχέδιο καθιερώνει την πλήρη δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνο με τον ΑΜΚΑ. Επίσης, ρυθμίζει ζητήματα στελέχωσης και άμεσης λειτουργίας 150 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά και απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων μέσω παροχής οικονομικών κινήτρων ενισχυμένης μοριοδότησης ως προς την υπηρεσιακή εξέλιξη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Μεταξύ άλλων, το «παράλληλο πρόγραμμα» επιλύει γραφειοκρατικά προβλήματα για την άμεση έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης