Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξάνονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου - Πάνω από 1.700 άτομα έφτασαν το τελευταίο 24ωρο

Αυξάνονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου - Πάνω από 1.700 άτομα έφτασαν το τελευταίο 24ωρο
Συνολικά σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, βρισκόταν 9.259 άτομα
Σημαντικά αυξημένος ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορειονατολικού Αιγαίου.
Συνολικά σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, βρισκόταν 9.259 άτομα, όταν χθες Κυριακή ήταν 8.281 και προχθές Σάββατο 7.212, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Αυτό σημαίνει ότι άρχισαν να δοκιμάζονται σοβαρά οι δομές φιλοξενίας.
Ιδιαίτερα στη Λέσβο συζητιέται το άνοιγμα για φιλοξενία δομών υποδοχής στο Μανταμάδο και της Συκαμνιά στη βόρεια πλευρά του νησιού, οι οποίες σήμερα παραμένουν ανενεργές λόγω μειωμένων αφίξεων εκεί, αλλά και διαφορετικού σχεδιασμού υποδοχής απ' ό,τι όταν δημιουργήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.
Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρό στα νησιά βγήκαν 1.756 άτομα, για πρώτη φορά περισσότεροι στη Χίο απ? ό,τι στη Λέσβο.
Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα Δευτέρα στις 9.00 το πρωί ήταν 5.696.
Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε τους 728. Περίπου 500 Πακιστανοί και Βορειοαφρικανοί μετανάστες παραμένουν στον χώρο έξω από το hot spot και δεν παρουσιάζονται για να καταγραφούν, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη σύλληψη και στη συνέχεια στη απέλαση τους. Διαμένουν δε, σε έναν πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί από ΜΚΟ στον εξωτερικό χώρο του hot spot σε πραγματικά πολύ άσχημες συνθήκες.
Στη Χίο χθες και μέχρι στις 9.00 σήμερα το πρωί πιστοποιήθηκαν 777 άτομα. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 3.006 άτομα, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που «σηκώνουν» οι υπάρχουσες δομές.
Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 251 νεοεισερχόμενοι, ενώ στο νησί βρίσκονται 557 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης