Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο πρώην υπουργός, Νίκος Αθανασόπουλος

tags :
Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο πρώην υπουργός, Νίκος Αθανασόπουλος
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Μελισσίων στις 12.00 μ.μ. την Τετάρτη (4/5)
Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο (30/4) ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και τέως αντιεισαγγελέας εφετών, Νικόλαος Αθανασόπουλος, σε ηλικία 93 ετών.
Γεννηθείς το 1923, στο Νεοχώρι Μεγαλουπόλεως Αρκαδίας, ο Νίκος Αθανασόπουλος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Πατρών και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρετώντας στο δικαστικό σώμα μέχρι τον βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών.
Εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 1977, 1981, 1985 και στην περιφέρεια Β’ Αθηνών στις εκλογές 1993, ενώ διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά τη διετία 1985-1986.
Το 1991 δικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο του καλαμποκιού», ωστόσο μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Κορυδαλλού επανεξελέγη βουλευτής στην Β’ Αθηνών το 1993.
Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Αγγελάκη, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Ανδρέα και τον Άγγελο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Μελισσίων στις 12.00 μ.μ. την Τετάρτη (4/5) και η οικογένειά του θα επιθυμούσε αντί στεφάνου τα χρήματα να πάνε στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης