Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μελισσανίδης: H Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να αναγνωριστεί για να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και του αίματος

Μελισσανίδης: H Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να αναγνωριστεί για να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και του αίματος
Δήλωση Δημήτρη Μελισσανίδη για την Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας
Την ανάγκη «σύσσωμος ο Ελληνισμός να ενώσει τις δυνάμεις του με όλες προοδευτικές φωνές στην ανθρωπότητα αλλά και μέσα στην ίδια την Τουρκία, για να αναγνωριστεί τελικά η Γενοκτονία και να μπει επιτέλους τέλος στον κύκλο της βίας και του αίματος στην περιοχή μας» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, γνωστός επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών.
Αναλυτικότερα, σε δήλωσή του για την Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου υπογραμμίζει:
Κάθε χρόνο, η 19η Μαΐου, εκτός από ημέρα Τιμής και Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί και μια ευκαιρία ενότητας των Ελλήνων, ανεξαρτήτως καταγωγής, γύρω από το παλλαϊκό και πανεθνικό αίτημα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας, με τελικό στόχο την αναγνώρισή της από την ίδια την Τουρκίας.
Ο κύριος, αν όχι ο μοναδικός, λόγος που δεν πετύχαμε μέχρι σήμερα την ουσιαστική προσέγγιση και την πραγματική φιλία με τη γείτονα Τουρκία, είναι το γεγονός ότι εκεί, στην Άγκυρα, επικράτησαν οι φωνές της μισαλλοδοξίας και της συνέχισης πολιτικών αντίστοιχων που οδήγησαν στη Γενοκτονία, από το 1914 μέχρι το 1923, και εδώ, στην Αθήνα, φωνές ηττοπάθειας, που έδωσαν τροφή στην τουρκική επιθετικότητα.
Γι' αυτό πιστεύω ότι σύσσωμος ο Ελληνισμός πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με όλες προοδευτικές φωνές στην ανθρωπότητα αλλά και μέσα στην ίδια την Τουρκία, για να αναγνωριστεί τελικά η Γενοκτονία και να μπει επιτέλους τέλος στον κύκλο της βίας και του αίματος στην περιοχή μας.
Αυτός, είναι ο πιο προοδευτικός και ίσως ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας και να αναπαυθούν οι ψυχές των αδικοχαμένων προγόνων μας. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης