Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διευκρινίσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη στάση του στην υπόθεση Μαρινόπουλου

Διευκρινίσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη στάση του στην υπόθεση Μαρινόπουλου
Η στάση των μελών του Ν.Σ.Κ. κατά τη συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών
Στο υπουργείο Οικονομικών ρίχνει το μπαλάκι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με τη στάση που τήρησε σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου, κατά την εκδίκαση της αίτησης της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία έναντι των πιστωτών.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι για το ζήτημα της υπαγωγής ή μη των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου στις ρυθμίσεις των άρθρων 99 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα, «οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Ν.Σ.Κ. τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών, κατ’ εφαρμογή της υπ΄αριθμ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών».
Στη συνέχεια «όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων. Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του Ν.Σ.Κ. κατά τη συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του Ν.Σ.Κ. (ν. 3086/2002)». 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης