Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βγενόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς

Βγενόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς
«Kατά βολική σύμπτωση η υπόθεση στην Ελλάδα ανεσύρθη από το αρχείο προς περαιτέρω εξέταση μία ημέρα πριν την καταχώρηση της ίδιας υπόθεσης στην Κύπρο», τονίζει ο κ. Βγενόπουλος
Σε απάντηση στις νέες κατηγορίες που του προσάπτονται προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, καθιστώντας σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:
«Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα ότι καταχωρήθηκε υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας λόγω υποτιθέμενης δωροδοκίας του πρώην Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου ο οποίος έλαβε μετά την αποχώρηση από τα καθήκοντα του, το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από πελάτη της Λαϊκής Τράπεζας κατ΄ ισχυρισμόν του για συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Με την υπόθεση αυτή δεν έχω καμία σχέση και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς.
Επίσης η υπόθεση αυτή, αρμοδιότητος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχει ήδη κριθεί με την διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών κας Τσατάνη η οποία την αρχειοθέτησε επειδή δεν προέκυψαν καν ενδείξεις ποινικών αδικημάτων από Έλληνες πολίτες.
Βεβαίως κατά βολική σύμπτωση η υπόθεση στην Ελλάδα ανεσύρθη από το αρχείο προς περαιτέρω εξέταση μία ημέρα πριν την καταχώρηση της ίδιας υπόθεσης στην Κύπρο!
Σύμφωνα όμως με την σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, επί αυτού του σκέλους της υπόθεσης δεν παρατίθεται κανένα νέο στοιχείο που να δικαιολογεί την ανάσυρση και απλώς επισημαίνεται εμμέσως ότι οι Κυπριακές Αρχές πρέπει να στείλουν στην Ελλάδα μέσω δικαστικής συνδρομής τα στοιχεία, που κατά την κρίση της, έπρεπε να περιμένει η κα Τσατάνη πριν να εκδώσει την απόφασή της.
Επιβεβαιώνεται συνεπώς εκ νέου η αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τους Έλληνες πολίτες και αναμένονται από την Κύπρο τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν ώστε να επιβεβαιωθεί η ισχύς ή μη της σχετικής αρχειοθέτησης».

Τι έγραφε νωρίτερα το BankingNews.gr: 

Θεατρινισμοί Κυπρίων προσπαθούν να συνδέσουν το 1 εκατ του Ζολώτα στον Χριστοδούλου (ΚτΚ) με Βγενόπουλο

Στο πλαίσιο των γνωστών θεατρινισμών οι Κύπριοι προσπαθούν να συνδυάσουν το εξής ασύνδετο.
Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης στην Κύπρο είχε λάβει 1 εκατ ευρώ από τον εφοπλιστή Ζολώτα.
O Ανδρέας Βγενόπουλος "κατηγορείται" ότι δωροδόκησε τον Χριστοδούλου των πρώην κεντρικό Τραπεζίτη 2 χρόνια μετά από την αποχώρηση του από την Κεντρική Τράπεζα.
Δηλαδή ένα φυσικό πρόσωπο δωροδοκήθηκε από τον Βγενόπουλο 2 χρόνια μετά από την στιγμή που αποχώρησε από την Κεντρική Τράπεζα.
Τόσο σοβαρό είναι το κατηγορητήριο των Κυπρίων.
Στις 30 Σεπτεμβρίου θα κλητευθούν Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Ανδρέας Βγενόπουλος, Κυριάκος Μάγειρας, Μιχάλης Φόλε, Μιχάλης Ζολώτας, Αθηνά Χριστοδούλου και οι εταιρείες MIG, Focus και A.C Christodoulou στην Κύπρο για να καταθέσουν.
Επειδή ο εφοιπλιστής Ζολώντας είχε λάβει δάνεια από την Marfin Popular Bank θεωρούν ότι το 1 εκατ το έδωσε ο Βγενόπουλος....και μάλιστα 2 χρόνια μετά από τότε που αποχώρησε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ο Χριστοδούλου.
Σήμερα 25 Ιουλίου καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ποινική υπόθεση για δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, από Έλληνες επιχειρηματίες.
Το Δικαστήριο αποφάσισε να συνεδριάσει για να παραπέμψει την υπόθεση στο Κακουργιοδικείο στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 ώστε να δοθεί χρόνος για επίδοση των κατηγορητηρίων στην Ελλάδα.
Κατηγορούμενοι είναι οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Ανδρέας Βγενόπουλος, Κυριάκος Μάγειρας, Μιχάλης Φόλε, Μιχάλης Ζολώτας, Αθηνά Χριστοδούλου και οι εταιρείες MIG, Focus και A.C Christodoulou.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι:

1. Συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά
2. Δεκασμός Δημοσίου Λειτουργού
3. Ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων
4. Δωροληψία από οικείους δημόσιων αξιωματούχων
5. Κατάχρηση εξουσίας
6. Δόλος και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο αξιωματούχο
7. Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση αφορά την καταβολή 1 εκ ευρώ στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλο Χριστοδούλου, από την εταιρεία Focus του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, μέσω της εταιρείας A.C Chroistodoulou που ανήκε στην κόρη του κ. Χριστοδούλου και τον γαμπρό του.
H Focus είναι μια από τις εταιρείες που δανειοδοτήθηκαν την περίοδο εκείνη με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Marfin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης