Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναβολή ζήτησαν και πήραν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί από την υπηρεσία Ασύλου

tags :
Αναβολή ζήτησαν και πήραν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί από την υπηρεσία Ασύλου
Από τις 19 Αυγούστου θα αρχίσει η διαδικασία των συντεύξεων
(upd) Δεκτό έγινε το αίτημα αναβολής της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα που υπέβαλαν οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Erdogan στην Τουρκία.
Οι στρατιωτικοί υπέβαλλαν το συγκεκριμένο αίτημα αναβολής μέχρι να ομαλοποιηθεί, όπως ανέφεραν, η κατάσταση στην Τουρκία.
Η διαδικασία των συνεντεύξεων θα αρχίσει με τους πρώτους δύο στις 19 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι στις 23, 24 και 25 Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι οι συνεντεύξεις διενεργούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και - σύμφωνα με τον νόμο - οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.
Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση.
Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 27 Ιουλίου 08:32)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης