Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά στη βόρεια Εύβοια – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο - Στο Κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Τόσκας

tags :
Μαίνεται η φωτιά στη βόρεια Εύβοια – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο - Στο Κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Τόσκας
Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Φαράκλα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε από το μεσημέρι του Σαββάτου (30/7) στη βόρεια Εύβοια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της.
Η νύχτα όπως φαίνεται θα είναι μεγάλη, αφού η φωτιά κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης, ενώ ήδη έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τσόκας, παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ σε επιφυλακή μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου.
Πάντως, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη, αν και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει εκκενωθεί η Μονή Γαλατάκη.





Τόσκας: Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τόσκας.
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «μέχρι τη δύση του ηλίου έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».
Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και  πλέον έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, υπογραμμίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Μάλιστα, έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια και δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.
Πάντως, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκτίμησε ότι δεν θα απειληθεί η Λίμνη Ευβοίας από την πυρκαγιά, αν και έχει φτάσει πολύ κοντά.

Δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας: Σε επιφυλακή και οι δυνάμεις του δήμου

Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης.
Ο κ. Καλυβιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά.
Κατά τον ίδιο, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης