Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο ΣτΕ των επιχειρηματιών

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο ΣτΕ των επιχειρηματιών
Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφανθεί σήμερα (26/8/2016) 
Ολοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου 2 ώρες, η ακρόαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) όσων αιτούνται τηλεοπτικών αδειών.
Ειδικότερα, οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λεύτερη Κρέτσου.
Με τα αιτήματά τους οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί – που πέρασαν στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών - ζητούν ουσιαστικά να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω Γενικού Γραμματέα.
Με την συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Επισημαίνεται ότι δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣτΕ να αποφανθεί σήμερα (26/8/2016) για τον αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινές διαταγές.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Σήμερα η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες – Όλοι εναντίον όλων

Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα βρεθούν στις 10 το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας.
Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΣτΕ να εκδώσει σήμερα Παρασκευή την απόφαση του για τη χορήγηση ή όχι προσωρινής διαταγής μετά τις προσφυγές των καναλιών, ενώ ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ θα τοποθετηθούν επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.
Οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, καθώς και οι επτά που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ πέρασαν το στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Επιπλέον, οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται τόσο κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Με τις αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιδιώκουν με τις αιτήσεις τους αυτές να λάβουν προσωρινές διαταγές, τις οποίες δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣτΕ να αποφασίσει αυθημερόν έαν θα χορηγήσει ή όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης