Κοινωνία

Ένα ATM να μας φέρει ο πρωθυπουργός όταν επισκεφθεί εκ νέου το Αθαμάνιο, λένε κάτοικοι του χωριού

Ένα ATM να μας φέρει ο πρωθυπουργός όταν επισκεφθεί εκ νέου το Αθαμάνιο, λένε κάτοικοι του χωριού
….Άλλωστε τα capital controls είναι έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λένε σκωπτικά οι κάτοικοι
Η κυβερνητική εκπρόσωπος και η υφυπουργός Όλγα Γεροβασίλη έχει ξεχάσει την εκλογική της περιφέρεια αν κρίνουμε από το παράπονο που μας διατύπωσαν κάτοικοι του Βουργαρελίου Άρτας όπως και κάτοικοι του Αθαμάνιου γενέτειρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για ένα δίκαιο και απλό αίτημα των πολιτών που έχει άμεση σχέση με την εφαρμογή των Capital Controls.
Το πρόβλημα όπως μας το διηγήθηκε ένας συνταξιούχος και μόνιμος κάτοικος του Βουργαρελίου είναι ότι ταλαιπωρείται και δικαιολογημένα αφού πρέπει την τελευταία ημέρα ανάληψης των 420 ευρώ λόγω εφαρμογής των Capital Controls, πρέπει να επιβιβασθεί το πρωί στο λεωφορείο που κάνει το δρομολόγιο Άρτας - Βουργαρέλι - Άρτας για να επιστρέψει στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα έχοντας στην τσέπη του τα 420 ευρώ, τα οποία όμως για να τα εισπράξει πλήρωσε τουλάχιστον 15 ευρώ για το κόστος του εισιτηρίου.
Το πρόβλημα αυτό το έχουν οι κάτοικοι του Αθαμάνιου και των άλλων χωριών οι οποίοι πρέπει μια φορά την εβδομάδα να πάνε στην Άρτα για να πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη.
Το δεύτερο ταξίδι δεν αξίζει τον κόπο καθώς το υπόλοιπο που έχει μείνει στο λογαριασμό δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.
Ο παππούς από το Βουργαρέλι λέει σε πιο αυστηρό ύφος ότι χρειάζεται να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι για να πάρουμε τα 420 ευρώ που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε.
Η εφαρμογή της τραπεζικής αργίας από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι σήμερα δεν συγκίνησε κανέναν τεχνοκράτη τραπεζίτη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα για τη διευκόλυνση των πολιτών που ζουν μακριά από τις πρωτεύουσες των νομών που διαθέτουν υποκαταστήματα των συστημικών τραπεζών.
Αδιαφορία έδειξε και η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία δεν νοιάζεται για το πρόβλημα αφού αυτή βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και τα ATM τα έχει δίπλα της.
Σε αυτό το απλό αίτημα ο παππούς και η γιαγιά μιας απομακρυσμένης περιοχής δεν περιμένει λύση από τους τεχνοκράτες τραπεζίτες , οι οποίοι να σημειωθεί είναι διορισμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούν λύση από την κυβέρνηση και ειδικότερα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη που εκλέγεται στην Άρτα.
Οι κάτοικοι ζητούν την εγκατάσταση ενός ATM στην έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων που είναι το Βουργαρέλι.
Η συζήτηση με τους κατοίκους του Βουργαρελίου κλείνει με το απλό αίτημα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Αθαμάνιο να μας φέρει και ένα ATM.
Κύρια Όλγα Γεροβασίλη η κυβέρνηση πρέπει να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών ακόμη κι όταν κοστίζουν στις τράπεζες.
Αυτά είναι τα απλά και καθαρά λόγια ανώνυμων ψηφοφόρων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης