Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθώοι οι 11 δημοτικοί υπάλληλοι Θεσσαλονίκης που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ

Αθώοι οι 11 δημοτικοί υπάλληλοι Θεσσαλονίκης που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ
Ένοχοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Σαξώνης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Μιχάλης Λεμούσιας
Στην απαλλαγή των 11 νυν και πρώην δημοτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, έπειτα από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή των εμπλεκόμενων δημοτικών υπαλλήλων για τις πράξεις της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις» και τη μη παραπομπή τους σε δίκη.
Στην εισήγησή του, ο αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ικανές να στηρίξουν δημόσια κατηγορία στο ακροατήριο σε βάρος των κατηγορουμένων».
Οι 11 υπάλληλοι κατά την απολογία τους προσκόμισαν τραπεζικές επιταγές, στοιχεία για μεταφορές ποσών από λογαριασμούς συγγενών τους και άλλα παραστατικά, προκειμένου να αιτιολογήσουν τα ποσά που είχαν βρεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ωστόσο, ένοχοι σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση κρίθηκε ο δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης