Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ναρκωτικών

Εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ναρκωτικών
Δυο κυκλώματα που εμπορεύονταν ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη εξάρθρωσε  η ΕΛΑΣ
Στην εξάρθρωση δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων που εμπορεύονταν ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη, προχώρησε η ΕΛΑΣ.
Τις υποθέσεις αυτές παρουσίασε σήμερα, παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Ο κ. Τσουβάλας ανέφερε ότι από την αρχή του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα η αστυνομία έχει κατασχέσει σε όλη την Ελλάδα συνολικά 3 τόνους και 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.
Μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά ότι  «ο αγώνας της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη κατά των ναρκωτικών είναι καθημερινός».
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφείρης, για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, υπογράμμισε ότι «η πρώτη οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιούσε ως συσκευαστήριο, αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία αποτελούσε διαμετακομιστικό κόμβο στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη».
Τόνισε δε, πως στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 τόνος και 669 κιλά κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν επτά Έλληνες, εκ των οποίων ένας 46χρονος κατείχε κεντρικό ρόλο.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, ενέχεται στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα, με φορτηγά διεθνών μεταφορών, με σκοπό την αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της για να τη διοχετεύσει κυρίως στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.
Στην υπόθεση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Παπαζαφείρη, κατασχέθηκαν πάνω από 28 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε φορτηγό στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.
Αναφερόμενος αναλυτικά στην εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θ. Χρονόπουλος, μεταξύ άλλων  ανέφερε για την πρώτη υπόθεση με την οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, συσκευασία - τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ότι  συνελήφθησαν επτά Ελληνες ηλικίας από 40 έως 62 ετών και αναζητείται ακόμα ένας 30χρονος συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τη μετέφεραν με τη χρήση φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών σε Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο.
Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, το πρωί της περασμένης Πέμπτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό διεθνών μεταφορών και Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγούς 50χρονο και 62χρονο αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από αποθηκευτικό χώρο στις Αφίδνες Αττικής, ενώ διεξήχθη οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που ξεπερνά τον 1 τόνο και 669 κιλά, ενώ συνελήφθησαν ακόμα τρεις Έλληνες.
Στις έρευνες που έγιναν στην αποθήκη και στις οικίες και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1 τόνου 669 κιλών και 209 γραμμαρίων,  χρηματικό ποσό των 20.095 ευρώ, 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κλπ.
Στο μεταξύ, διερευνάται η διασύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με άλλα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά ναρκωτικών από την Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη υπόθεση,  εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή - μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, αλλά και στην αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 38 ετών, ένας 31χρονος Αλβανός και μια 33χρονη Αλβανή, ενώ αναζητείται ένας  συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Κατά τις έρευνες που έγιναν κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, κλπ.
Τους δυο έλληνες δράστες συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο λιμάνι της Πάτρας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι δράστες μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητα κοκαΐνης 28,9 κιλών περίπου, ενώ κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθηνών οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την κοκαΐνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία των δύο αλλοδαπών στην Αττική, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης