Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Σήμερα φυτεύουμε το Δέντρο της Αλληλεγγύης

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Σήμερα φυτεύουμε το Δέντρο της Αλληλεγγύης
Τι ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
Το δικό της μήνυμα έστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην ξεχωριστή δενδροφύτευση του «Δέντρου της Ζωής» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στην πλατεία Συντάγματος, καλώντας τους πολίτες να γίνουν δωρητές οργάνων, κάνοντας λόγο για μία «μεγάλη απόφαση».
Πρόκειται για πρωτοβουλία που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με τη συνδρομή εννέα Συλλόγων Δωρητών Οργάνων - Αιμοδοτών και Μεταμοσχευμένων, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους δότες οργάνων και τις οικογένειές τους, αλλά και προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα ότι η «Δωρεά Οργάνων Σώζει Ζωές» από ένα σημείο αναφοράς ολόκληρης της χώρας – την πλατεία Συντάγματος.
Η Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό της, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα».
«Συναισθήματα χαράς γιατί φυτεύουμε τούτο το δέντρο ζωής, και συναισθήματα θλίψης, γιατί σήμερα που φυτεύουμε τούτο το δέντρο της ζωής και της ελπίδας η σκέψη μας πηγαίνει στον συμπολίτη μας, έναν ωραίο άνθρωπο, τον Γιώργο τον Καστρινάκη, που χάσαμε πρόσφατα - έναν άνθρωπο που έδινε αγώνα διαρκείας για τη σημαντική αυτή υπόθεση», συνέχισε η ίδια.
Η Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στα λόγια του Νομπελίστα Ιατρικής, καθηγητή Jean Dausset για να περιγράψει τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων: «Τι πιο όμορφο υπάρχει από την προσφορά ζωής!
Ας προστατεύσουμε αυτό το κόσμημα ανθρώπινης αλληλεγγύης που αποτελεί η εθελοντική και ανώνυμη δωρεά».
Κλείνοντας, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, παρατήρησε ότι η δωρεά οργάνων αποτελεί μια «απόφαση για την οποία πρέπει να υπερβούμε προκαταλήψεις και παραπληροφόρηση.
Και αυτό πράττουμε σήμερα με την παρουσία μας εδώ.
Φυτεύοντας το Δέντρο της Ζωής, που στην πραγματικότητα είναι το Δέντρο της Γνώσης.
Το Δέντρο της Ελπίδας.
Το Δέντρο της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας»,κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης