Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Για «ψίχουλα» και «στάχτη στα μάτια» από τον Τσίπρα κάνουν λόγο οι συνταξιούχοι - Προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Για «ψίχουλα» και «στάχτη στα μάτια» από τον Τσίπρα κάνουν λόγο οι συνταξιούχοι - Προχωρούν σε κινητοποιήσεις
Πιο αισιόδοξος ήταν ο πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων 
Με όχι και τόσο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τη «13η σύνταξη» που υποσχέθηκε πως θα μοιράσει στους συνταξιούχους ο Αλέξης Τσίπρας, προαναγγέλλοντας μάλιστα και κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, Δήμος Κουμπούρης, «η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της προσπαθεί δίνοντας ψίχουλα να μας ρίξει στάχτη στα μάτια όπως έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, καθώς αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας κύριες και επικουρικές, την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες».
Σε ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελή Τάτση, ο οποίος ανέφερε στο πρακτορείο στο ότι «όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν καλύπτουν όσα μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014 που έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε και είναι ντροπή να μιλάνε για 13η Σύνταξη με ένα επίδομα από χρήματα που τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας».
Πιο αισιόδοξος ο πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) που εκπροσωπεί πανελλαδικά συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης Νίκος Χατζόπουλος, χωρίς ωστόσο να αναιρεί την άμεση απαίτηση των συνταξιούχων για επιστροφή όσων έχουν χάσει μέχρι σήμερα.
Όπως δήλωσε, «διεκδικούμε την επιστροφή των κλεμμένων από τις συντάξεις μας από τον Αύγουστο του 2010.
Σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι μια εφάπαξ παροχή ανακούφισης για τους απόλυτα φτωχοποιημένους συνταξιούχους».
Οι Ομοσπονδίες απευθύνουν κάλεσμα στους συνταξιούχους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για τις 15 Δεκεμβρίου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να δηλώσουν δυναμικά το δικαίωμα τους στη ζωή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης