Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό ζητά η Ύπατη Αρμοστεία

Μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό ζητά η Ύπατη Αρμοστεία
Ο ΟΗΕ προτείνει να βρεθούν εναλλακτικές μορφές στέγασης και να συνεχιστούν οι μεταφορές στην ενδοχώρα των αιτούντων άσυλο
Μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζητά η Ύπατη Αρμοστεία εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τονίζοντας πως υπάρχει «συνωστισμός και ανεπαρκείς συνθήκες στις επίσημες δομές στέγασης των νησιών».
Ειδικότερα, ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων στη χώρα.
Ο συνωστισμός και οι ανεπαρκείς συνθήκες στις επίσημες δομές στέγασης, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως στη Μόρια της Λέσβου και στο Βαθύ της Σάμου παραμένουν μια ακόμα πρόκληση, υπογραμμίζει η Ύπατη Αρμοστεία, τονίζοντας πως οι αυξημένες εντάσεις και η βία εκεί εκθέτουν τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Επίσης, ο ΟΗΕ προτείνει να βρεθούν εναλλακτικές μορφές στέγασης και να συνεχιστούν οι μεταφορές στην ενδοχώρα των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη διαδικασία ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης