Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκε αστυνομικός – Δραπέτης φυλακών ο νεκρός δράστης

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκε αστυνομικός – Δραπέτης φυλακών ο νεκρός δράστης
Ο τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο
(upd) Έλληνας δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας είναι ο νεκρός ένοπλος δράστης του περιστατικού που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην πλατεία Θεάτρου.
Πρόκειται για τον άνδρα που συνεπλάκη με αστυνομικούς γύρω στις 11:30, ο οποίος άνοιξε πυρά κατά αστυνομικών και στη συνέχεια κρύφτηκε πίσω από κτίριο και αυτοκτόνησε.  
Όπως έγινε τελικά γνωστό από την αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 38χρονο από την Κρήτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας το 2004 στη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.
Ο δράστης είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, αλλά δεν επέστρεψε όπως έπρεπε στις 6 Δεκεμβρίου 2016.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος πυροβόλησε τρεις φορές κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, τραυματίζοντας στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.
Πάντως, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο δράστης είχε τραυματιστεί από κάποια σφαίρα των αστυνομικών, αν και σύμφωνα με τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει  προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, ο ένοπλος αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι.
Το πτώμα του 38χρονου εξετάζεται από ιατροδικαστή το πτώμα, ενώ διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.
Στο μεταξύ, ο τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην πλατεία Θεάτρου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τον θάνατο ενός πιθανώς αλλοδαπού.

Ειδικότερα, γύρω στις 11:30 , όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, επιχείρησαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας να κάνουν έλεγχο σε άνδρα, επειδή κρίθηκε ύποπτος.
Όμως αυτός  έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντας έναν από αυτούς στο δεξί χέρι.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με  πυροβολισμούς και ο ένοπλος δράστης προσωρινά διέφυγε, κρύφτηκε πίσω από κτίριο της περιοχής, όπου και σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλε τέλος στη ζωή του με το όπλο του.
Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν την υπόθεση ερευνούν αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

(Πρώτη ενημέρωση 12:44, Σαββάτο 10 Δεκεμβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης