Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πιθανές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια των εορτών

Θεσσαλονίκη: Πιθανές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια των εορτών
Tο διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 19/12
Ανοιχτό αφήνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ το ενδεχόμενο να προβούν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς όπως τονίζουν, δεν τους έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι μισθοί.
Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, Δ. Τσερμενίδης, έκανε λόγο για εμπαιγμό από τη διοίκηση του Οργανισμού και του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 19/12 προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Οργανισμού, η νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση του ΦΠΑ στον ΟΑΣΘ έγινε νόμος, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, έχουν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί και θα έπρεπε μέχρι χθες να είχαν κατατεθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, κάτι που όμως δεν έγινε.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αναφέρουν πως «έχουμε ενημερώσει, ότι εάν η Θεσσαλονίκη μείνει χωρίς συγκοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι.
Παράλληλα, με τις ενέργειές μας που συνεχίζονται θα είμαστε όλοι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για λήψη μέτρων».
Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΟΑΣΘ επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί και το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα καταβληθούν τα χρήματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης