Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον Ιανουάριο 2017 οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Τον Ιανουάριο 2017 οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει τη μη έκδοση των πέντε εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών
Τον πρώτο μήνα του 2017 αναμένεται να κρίνει ο Άρειος Πάγος την τύχη των οκτώ (8) Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, οι οποίοι κατηγορούνται από τη γειτονική μας χώρα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Οι υποθέσεις οδηγήθηκαν στον Άρειο Πάγο επειδή το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είχε εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοσή τους.
Ειδικότερα, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει τη μη έκδοση των πέντε εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.
Ωστόσο, για τις δύο πρώτες περιπτώσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιώγας, άσκησε εφέσεις, υποστηρίζοντας ότι το Συμβούλιο «έσφαλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και ότι οι πέντε Τούρκοι έπρεπε να εκδοθούν.
Επίσης, οι άλλοι τρεις που δεν πήραν άσυλο και για τους οποίους αποφασίστηκε έκδοση σε λίγες ημέρες, αναμένεται να ασκήσουν έφεση, με αποτέλεσμα να υπάρχει έτσι ένα παραθυράκι για ακύρωση της απόφασης.
Οι συνήγοροι των οκτώ Τούρκων, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, κατέθεσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αίτηση συνεκδίκασης των όλων υποθέσεων, υποστηρίζοντας ότι οι υποθέσεις είναι συναφείς και πρέπει να εκδικαστούν όλες μαζί.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως πρέπει να συνεκδικαστούν οι υποθέσεις:
α) για την ορθή ανάδειξη της αποδεικτικής διαδικασίας,
β) για την ανάδειξη της αλήθειας,
γ) για διευκόλυνση των μαρτύρων και των δικηγόρων,
δ) για οικονομία των δικών και
ε) προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων, από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.
Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω διώκονται για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, για απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου, όχι όμως για απόπειρα δολοφονίας του Recep Tayyip Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης