Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόσκληση από το Ίδρυμα Νιάρχος προς το Δημόσιο για την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού

Πρόσκληση από το Ίδρυμα Νιάρχος προς το Δημόσιο για την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού
Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού ανέρχεται σε 617 εκατομμύρια ευρώ 
Επίσημη πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο για την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών του Κέντρου Πολιτισμού αναμένεται να καταθέσει αύριο 29 Δεκεμβρίου το Ίδρυμα Νιάρχος, με την τελετή παράδοσης να πραγματοποιείται στις 23 Φεβρουαρίου 2017.
Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση του Ίδρυμα, «αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ, αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού».
Ωστόσο, προτίθεται «να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κέντρο Πολιτισμού έμπρακτα, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλύπτουν λειτουργικά έξοδα του οργανισμού, καθώς και έξοδα εκδηλώσεων και προγραμματισμού».
Επιπλέον, το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεχίσει να διοργανώνει «με αποκλειστική δωρεά του ανοιχτές, δωρεάν εκδηλώσεις διάρκειας μίας εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού, κάθε Ιούνιο».
Σημειώνεται, ότι έως τον Φεβρουάριο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση του οργανισμού και θα έχει οριστεί το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιό του.
Δύο ή τρία μέλη θα προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη.
Επίσης, θα εκπροσωπείται σε αυτό και ο εκάστοτε δήμαρχος Καλλιθέας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα διορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών.
Ταυτόχρονα με την παράδοση στο Δημόσιο ξεκινά σταδιακά η διαδικασία μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού, η οποία, βάσει του τρέχοντος χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2017.
Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού ανέρχεται σε 617 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής, ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο επιμέρους δωρεές προς την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης