Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το ΥΠΕΝ διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας εν όψει του ψύχους

Το ΥΠΕΝ διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας εν όψει του ψύχους
Η ΔΕΗ ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχει θέσει σε λειτουργία τα υδροηλεκτρικά της, ενώ όλες οι λιγνιτικές μονάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα
Η χώρα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας ενόψει του χιονιά και του ψύχους των επόμενων ημερών, σύμφωνα με όσα διαβεβαιώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από σχετική σύσκεψη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και είχε ως αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης του ενεργειακού συστήματος της χώρας.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος.
Η ΔΕΗ ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχει θέσει σε λειτουργία τα υδροηλεκτρικά της, ενώ όλες οι λιγνιτικές μονάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η ζήτηση του οποίου είναι αυξημένη τόσο για οικιακή κατανάλωση, λόγω ψύχους, όσο και για ηλεκτροπαραγωγή, η ΔΕΠΑ παρέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου ένα μεγάλο φορτίο 130.000 κμ από την Αλγερία, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κρατική εταιρεία Sonatrach για την εισαγωγή ενός επιπλέον φορτίου, πέραν των συμβατικών, το οποίο θα πρέπει να παραληφθεί νωρίτερα από τις 9 Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά τα προγραμματισμένα φορτία αερίου, η ΔΕΠΑ αναμένεται να παραλάβει στις 9 Ιανουαρίου 73.000 κμ, στις 20 Ιανουαρίου επιπλέον 120.000 κμ και στις 30 Ιανουαρίου, επίσης 120.000 κμ, όλα από την Αλγερία.
Σημειώνεται ότι πρόβλημα υπάρχει στο ενεργειακό σύστημα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα η BOTAS να έχει περιορίσει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης