Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μουζάλας: Εάν δεν υπήρχε η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, οι πρόσφυγες θα ξεπερνούσαν τους 100 χιλ στην Ελλάδα

tags :
Μουζάλας: Εάν δεν υπήρχε η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, οι πρόσφυγες θα ξεπερνούσαν τους 100 χιλ στην Ελλάδα
Έστειλε το μήνυμα ότι «οι ΜΚΟ δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα» ανέφερε ο Μουζάλας
Εάν δεν υπήρχε η συμφωνία ΕΕ με Τουρκία στην Ελλάδα θα βρίσκονταν πάνω από 100 χιλ πρόσφυγες και θα επικρατούσε χάος υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έχει βοηθήσει τη χώρα μας, ήταν μια βάση για να μπει μια τάξη στο χάος, σημειώνει ο κ. Μουζάλας και προσθέτει πως χωρίς αυτήν θα είχαμε 100.000 ακόμη ανθρώπους στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο β' στην περίπτωση ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντά πως «το plan b και το plan c είναι το plan a: να ισχύσει η συμφωνία».
Η αλληλεγγύη πρέπει να γίνεται οργανωμένα, σημειώνοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε ο καθένας, όποτε θέλει και για όσο θέλει, να πηγαίνει σε ένα camp και να κάνει ό,τι θέλει».
Έστειλε το μήνυμα ότι «οι ΜΚΟ δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα».
«Στη χώρα μας δεν υπήρχε σύστημα ελέγχου, επομένως, μπορούσαν να παρεισφρήσουν και ύποπτες ΜΚΟ εις βάρος των καθ’ όλα νόμιμων.
Με το μητρώο, θέλουμε να είναι σαφώς ελέγξιμη η δράση τους και όχι να περιορίσουμε τις δυνατότητές τους».
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε έμφαση στη βελτίωση των χώρων φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων.
«Θα φύγουμε από το συσσίτιο και θα μπούμε στο cash, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πάρα πολύ. Αλλά αυτό θέλει μία ειδική μελέτη» επισήμανε και διευκρίνισε πως θα πρέπει τα χρήματα να δοθούν με βάση την οικονομική τους κατάσταση και με βάση το τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης