Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η καταζητούμενη για τον Επαναστατικό Αγώνα Πόλα Ρούπα – Πώς έφτασαν στη σύλληψη της οι Αρχές

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η καταζητούμενη για τον Επαναστατικό Αγώνα Πόλα Ρούπα – Πώς έφτασαν στη σύλληψη της οι Αρχές
Η καταζητούμενη, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, δεν προέβαλε καμία αντίσταση
(upd) Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε η 48χρονη Πόλα Ρούπα, η καταζητούμενη για την εμπλοκή της στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, η οποία συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα.
Σε βάρος της Ρούπα εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το 2012, όταν με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής κράτησης τους.
Η Ρούπα είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.
Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία - καθώς ήταν καταζητούμενη - και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού.
Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται όσο καταζητούνταν.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη της
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η σύλληψη της Ρούπα έγινε σήμερα στις 06:10 το πρωί σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη Αττικής.
Σύμφωνα με τον Θ.Χρονόπουλο, εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ρούπα την ώρα της σύλληψης της, είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέας Ανηλίκων.
«Στη συνέχεια, στις 07:00 το πρωί, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην αναζητούμενη Παναγιώτα Ρούπα.
Και τις δύο επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέδραμε η Ε.Κ.Α.Μ. και παρίσταντο εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ.

Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία έφτασε τις τελευταίες δυο-τρεις μέρες στα ίχνη της Πόλας Ρούπα η Αστυνομία, έπειτα από ενδείξεις και πληροφορίες ότι κινείται ανάμεσα σε δυο-τρεις όμορους δήμους στα νότια προάστια της Αττικής, μαζί με τον εξάχρονο γιο της.
Η 48χρονη καταζητούμενη από το καλοκαίρι του 2012 διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης κατοικίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, παρουσία εισαγγελέων και με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν, έπειτα από παρακολούθηση, επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για την Πόλα (Παναγιώτα) Ρούπα.
H 48χρονη, με αλλαγμένα τα χαρακτηριστικά της (κοντό καστανό μάλλι), ήταν μαζί με τον γιο της και δεν προέβαλε καμία αντίσταση, ενώ διαψεύδονται από την αστυνομία πληροφορίες ότι στην τσάντα της είχε πιστόλι.
Όπως αναφέρεται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής θα συνεχιστούν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποιες κατηγορίες τη βαρύνουν
Σύμφωνα με την αστυνομία σε βάρος της Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμούν μια σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα (50) ετών και έξι (6) μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010.
Επίσης, ένταλμα Σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης - διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.
Επιπλέον, απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».
Επιπλέον από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή - Εφέτη Αθηνών, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", την 25 Ιουνίου 2015.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 08:04)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης