Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βαρύ το κατηγορητήριο κατά της Ρούπα – Βαρύνεται για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση

Βαρύ το κατηγορητήριο κατά της Ρούπα – Βαρύνεται για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση
Δίωξη και στην 25χρονη - Στο στόχαστρο της Ρούπα επιχειρηματίες και πολιτικοί - Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
(upd) Βαρύτατες κατηγορίες κατά της Πόλας Ρούπα αλλά και της 25χρονης που συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για συμμετοχή των δύο γυναικών σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά στον Επαναστατικό Αγώνα,.
Συγκεκριμένα, η δίωξη σε βάρος τους περιλαμβάνει δύο κακουργήματα αφορούν τα εξής αδικήματα:
Πρώτον, της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών, με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.
Δεύτερον αυτή της διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Ρούπα: Είμαι επαναστάτρια, δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα
«Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια...
Είναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρονών παιδί» είπε η Ρούπα κατά την έξοδο της από τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου η κατηγορουμένη φέρεται να επανέλαβε το αίτημά της να αναλάβουν τη φροντίδα του εξάχρονου γιου της η μητέρα της και η αδελφή της, οι οποίες βρίσκονταν από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Σε γραπτή δήλωσή της, η Πόλα Ρούπα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν σκοπεύει να απολογηθεί.
«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» αναφέρει η Ρούπα, χαρακτηρίζοντας «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές» όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ».
«Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της εξόδου από την κρίση...» υποστηρίζει η 48χρονη.
Εν τω μεταξύ, και η συγκατηγορούμενή της, η 25χρονη φοιτήτρια, φέρεται να δηλώνει πως ανήκει στον αναρχικό χώρο και επίσης ότι είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.
Η νεαρή προαναγγέλλει πως ξεκινάει και αυτή απεργία πείνας και δίψας, με αίτημα να δοθεί «το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη» σε συγγενικά τους πρόσωπα.
Η απολογία τους ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να αρχίσει στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Η Πόλα Ρούπα, η οποία καταζητούνταν για τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, και η 25χρονη, οι οποίες συνελήφθησαν χθες το πρωί κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής, οδηγήθηκαν το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα στην Εισαγγελία προκειμένου να απολογηθούν.
Μαζί με τη Ρούπα στον εισαγγελέα επρόκειτο να απολογηθεί και η 25χρονη που συνελήφθη κατά την χθεσινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο, καθώς όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το εις βάρος της κατηγορητήριο άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη.
Έτσι, ενώ αρχικά κατηγορούνταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας στο διαμέρισμα της Ρούπα βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών, οι οποίοι εικάζεται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους της Ρούπα και των συνεργών της.
Μάλιστα, δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή υποστηρίζει ότι οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη της Ρούπα κατόπιν μαρτυρίας πληροφοριοδότη, η οποίος φέρεται να πήγε στη ΓΑΔΑ πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και να έδωσε κρίσιμα στοιχεία για τη Ρούπα λαμβάνοντας παράλληλα εγγυήσεις για την αμοιβή του 1 εκατομμυρίου ευρώ με το οποίο ήταν επικηρυγμένη.
Πάντως οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ εντύπωση προκαλεί ότι αμέσως μετά τη σύλληψη της Ρούπα εντοπίστηκε «γιάφκα» οπλισμού και πυρομαχικών (χειροβομβίδες, εκρηκτική ύλη, σφαίρες καλάσνικοφ) στην περιοχή του Αλίμου.
Πλέον, η αντιτρομοκρατική στρέφει την προσοχή της στη αναζήτηση και άλλης γιάφκας της οργάνωσης αλλά και στον εντοπισμό και άλλων ατόμων που πιθανώς αποτελούν το δίκτυο της Πόλας Ρούπα.
Οι Αρχές μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους, και τα οποία γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματικολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ είναι πιθανό να προσφέρουν και άλλες εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες για την οργάνωση, τους εμπλεκόμενους και τον τρόπο λειτουργίας της.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 09:59)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης