Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Τι βλέπει η Αντιτρομοκρατική - Πυρά κατά της κυβέρνησης

Επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Τι βλέπει η Αντιτρομοκρατική - Πυρά κατά της κυβέρνησης
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο στήθος και στο μηρό από την επίθεση
(upd) Επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 06:18 το πρωί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.
Ο αστυνομικός, ο οποίος έχει ήδη μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, φέρει τραύματα από θραύσματα στο στήθος και στον μηρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.
Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ.
Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.
Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω έρευνες.
Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.
Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως η επίθεση αυτή σχετίζεται άμεσα με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και υποστηρίζουν πως ο δράστης ήθελε θύμα αστυνομικό.
Οι Αρχές πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό πίσω από την επίθεση να βρίσκονται είτε ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ή η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη σκοπιά της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα (είχε τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός).
Η επίθεση κατά των αστυνομικών προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, τα οποία αφήνουν σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για τη στάση που τηρεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό εξέφρασε μέσω μηνύματος του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης.

Γεννηματά: Δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα – Η επίθεση μας αφορά όλους
Για δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην πρωινή επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.
«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα.
Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας.
Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Είναι ένας από εμάς.
Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας.
Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης.
Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα.
Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της» ανέφερε σε μήνυμα της η κα.Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Κάποιος να πει στον Τόσκα ότι βγήκαν καλάσνικοφ στο κέντρο
Έντονη ήταν όμως η αντίδραση και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα.
«Έχει παγωνιά, το ξέρω.
Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά.
Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ.Τόσκα ότι τώρα βγήκαν και καλάσνικοφ στο κέντρο», ανέφερε σε tweet του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Θεοχαρόπουλος: Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση
Σχολιάζοντας την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος ζήτησε σχεδιασμό από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτή την περιοχή» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας πως όταν εκδηλώνεται τέτοια επίθεση στα γραφεία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και κατά μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, τότε χάνεται το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 10 Ιανουαρίου 08:02)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης