Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθησαν ο εκδότης και ο διευθυντής των «Παραπολιτικών» - Αύριο 11/1 δικάζονται

Συνελήφθησαν ο εκδότης και ο διευθυντής των «Παραπολιτικών» - Αύριο 11/1 δικάζονται
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος
(upd) Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν σήμερα 10 Ιανουαρίου 2017 ο εκδότης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», κκ Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση στους δύο άνδρες, οι οποίοι θα δικαστούν αύριο Τετάρτη.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς, όπως υποστηρίζει, επιτέθηκαν στον ίδιο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1», με απώτερο σκοπό να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αρχικά συνελήφθη ο κ. Τζένος ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κι η σύλληψη του κ. Κουρτάκη.
Όπως αναφερόταν σε αρχικό δημοσίευμα του parapolitika.gr, «αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «μέσα και έξω από τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονταν περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί σαν να επρόκειτο για σύλληψη κάποιου επικίνδυνου προσώπου.
Μάλιστα πρόκειται για άντρες από το Τμήμα Εκβιαστών, οι οποίοι δεν έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, αφού η μήνυση έγινε για συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που αποτελεί πρωτοφανή παρακρατική λογική.
Η σύλληψη διευθυντή εφημερίδας την ώρα της εργασίας του και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου θεωρείται πρωτοφανές γεγονός σε δημοκρατικό κοινοβουλευτικό καθεστώς.
Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των κυβερνώντων οι οποίοι προφανώς δεν ανέχονται αποκαλυπτικές φωνές και επιθυμούν μόνο έναν κατευθυνόμενο Τύπο ο οποίος θα τους κάνει τα χατίρια.
Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα από το καθεστώς Erdogan στη γειτονική Τουρκία όπου κάθε αντίθετη φωνή "στραγγαλίζεται" και οι δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τόσο ο Εισαγγελέας που ήταν παρών όσο και οι αστυνομικοί λειτούργησαν απολύτως υπηρεσιακά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους».

«Χούντα είναι θα περάσει» - Η σκωπτική ανάρτηση του Π. Τζένου (Παραπολιτικά) από τη ΓΑΔΑ
Με μία σκωπτική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολιάζει τη σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές, έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο Παναγιώτης Τζένος, διευθυντής του Ομίλου των Παραπολιτικών.
Κάνοντας κοινοποίηση της παρουσίας του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), γνωστότερο στην ορολογία του Facebook ως check-in, και δηλώνοντας «ετοιμοπόλεμος», ο κ. Τζένος σχολιάζει χαρακτηριστικά: 
«Χούντα είναι θα περάσει…».
Φυσικά, από την ανάρτηση δε λείπει και ένα χαμογελαστό πρόσωπο (emoticon), το οποίο έχει πολλαπλές ερμηνείες…



Το σχόλιο του κ. Κουρτάκη
Μετά τη σύλληψη του κ. Τζένου, ο κ. Κουρτάκης «ανέβασε» στο facebook το εξής σχόλιο:



Τα tweets του Π. Καμμένου για τον εκδότη των «Παραπολιτικών», Γ. Κουρτάκη
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter επέλεξε να αναφερθεί στη σύλληψη του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ειδικότερα έγραψε:
«Κρύβεται ο Κουρτάκης τώρα ενώ επί 2 ημέρες επιτίθεται σε εμένα μέσω του ανήλικου παιδιού μου για να αποσύρω τις κατηγορίες για το ΚΕΛΠΝΟ
Ενώ ο δειλός Κουρτάκης συνελήφθη κρυμμένος σε διπλανή πολυκατοικία αναρτά ότι προσέρχεται οικειοθελώς.
ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ».



Η σχετική ανακοίνωση των ΑΝΕΛ
Στη σχετική τους ανακοίνωση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν πως ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας «υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, Εκδότη-Διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας "Παραπολιτικά", διαχειριστή της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας "www.parapolitika.gr" και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά FM 90,1" και του Παναγιώτη Τζένου, αρχισυντάκτη της σαββατιάτικης εφημερίδας "Παραπολιτικά" και της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας "www.parapolitika.gr" και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά FM 90,1" για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά FM 90,1" για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ».

ΝΔ: Η κυβέρνηση είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης
Την αντίδρασή της σύλληψη του εκδότη αλλά και του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση που «είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας».
«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

ΕΣΗΕΑ: Την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την προστατεύουν όλοι
«Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη σύλληψη του εκδότη αλλά και του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
«Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα "Παραπολιτικά" και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.
Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ», αναφέρει η Ένωση, σημειώνοντας πως «το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία».

ΣΥΡΙΖΑ: Φαντασιώνονται παρεμβάσεις εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής
Για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία που φαντασιώνονται όσοι μεταχειρίστηκαν και τις δύο με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π. Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το κυβερνόν κόμμα, σχολιάζοντας:
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων»...

(Αρχική δημοσίευση Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2017, ώρα 17:50)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης