Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Δύσκολη ημέρα η σημερινή, όλοι οι φορείς σε πλήρη ετοιμότητα

Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Δύσκολη ημέρα η σημερινή, όλοι οι φορείς σε πλήρη ετοιμότητα
Σχετικά καλή η κατάσταση στην χώρα παρά το ότι συμπληρώνονται επτά ημέρες κακοκαιρίας είπε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
Για μια ακόμα δύσκολη ημέρα με χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες αλλά και παγετό στη βόρεια Ελλάδα έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση στην χώρα είναι σχετικά καλή παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.
«Σήμερα είναι η 7η μέρα κακοκαιρίας.
Ελπίζουμε να είναι και η τελευταία, χωρίς να λέμε φυσικά ότι τα προβλήματα θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.
Η κατάσταση ωστόσο είναι σχετικά καλή, καθώς δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά δηλαδή την κυκλοφορία στους δρόμους και στους κεντρικούς οδικούς άξονες.
Υπάρχει μια κανονικότητα και έτσι ευχόμαστε να πάει και μέχρι το βράδυ» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Καπάκης, αναφέροντας πως οι περιοχές που αντιμετώπισαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα ήταν οι Σποράδες και η Εύβοια.
«Οι φορείς είναι όλοι σε πλήρη ετοιμότητα και για το νέο κύμα κακοκαιρίας έτσι ώστε αν υπάρξουν προβλήματα να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν» είπε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κακοκαιρία τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια και έκταση και ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια έκτακτη κατάσταση.
«Από αυτήν την κακοκαιρία μάθαμε πράγματα ως χώρα, ως υπηρεσίες, ως δήμοι και ως περιφέρειες και αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Να μην παραβλέπουμε όμως ότι ο μηχανισμός ανταποκρίθηκε ενώ οι άνθρωποι σε όλες τις υπηρεσίες έδωσαν μάχη - η πυροσβεστική, η αστυνομία, οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι χειριστές μηχανημάτων - μέσα στο χιόνι προκειμένου να κρατήσουν τις πόλεις και τη χώρα ζωντανή» είπε ο κ.Καπάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης