Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη Θεσσαλονίκη κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη ο πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία Κ. Αμοιρίδης

Στη Θεσσαλονίκη κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη ο πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία Κ. Αμοιρίδης
Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργεία υπουργού
Παρουσία πλήθος κόσμου από την διπλωματία, την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά απλών πολιτών, κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργεία υπουργού σήμερα στη Θεσσαλονίκη στα κοιμητήρια της Αναπαύσεως του Κυρίου ο πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία,  Κ. Αμοιρίδης, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ριο Ντε Τζανέιρο.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελος, τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Στ. Καλαφάτης, ενώ μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β.  Λεβέντης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, κ.α.
Αποχαιρετώντας εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών τον Κυριάκο Αμοιρίδη, ο κ. Αμανατίδης, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα πρέσβη «άξιο στέλεχος της διπλωματικής υπηρεσίας» που διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό, την συνέπεια και την υπευθυνότητα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Αμοιρίδης συγκαταλέγεται στους πρωτεργάτες της ανάδειξης της Ελλάδας ως κέντρο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης