Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Στις 26 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Άρειος Πάγος: Στις 26 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών
Πρόκειται για τους 8 που είχαν αυτομολήσει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα
(upd) Για τις 26 Ιανουαρίου ανέβαλε την ανακοίνωση των αποφάσεων του το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν αυτομολήσει στην Ελλάδα μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.
Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση του Αρείου Πάγου θα γίνει γνωστό στις 15:00 μετά το μεσημέρι στις 26 Ιανουαρίου, και όχι σήμερα όπως αναμενόταν, λόγω της συνεχιζόμενης διάσκεψης των μελών του δικαστηρίου.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του πολιτικού και διπλωματικού αντικτύπου που θα έχει στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας μια και η Άγκυρα επιθυμεί την έκδοση τους στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσης των 8.
Οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των 8  σε περίπτωση  που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία.
Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι για τους 8 Τούρκους έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις.
Κατά συνέπεια και στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.
Σημειώνεται ότι αν ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι το αίτημα των τουρκικών αρχών πρέπει να απορριφθεί, τότε η υπόθεση τελειώνει.
Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοση των 8 στην Τουρκία, τότε μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να αλλάξει την απόφαση και να αρνηθεί την έκδοση τους.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 08:07)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης