Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κοντά στους ιδιοκτήτες

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κοντά στους ιδιοκτήτες
Στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
Στην αναγκαιότητα να υπάρξουν συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να ανατραπεί τα αρνητικό κλίμα στην αγορά ακινήτων και ταυτόχρονα να ενθαρρυνθούν νέοι επενδυτές αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων).
Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λάβει αποφάσεις οι οποίες είναι ευνοϊκές απέναντι στους ιδιοκτήτες και τόνισε ότι είναι αναγκαίο τα αρμόδια υπουργεία να δώσουν τα δεδομένα με τα επιπλέον τετραγωνικά που προκύπτουν μετά τη νομιμοποίηση αυθαίρετων και ημιυπαίθριων χώρων.
«Η επικαιροποίηση των στοιχείων που υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση των εσόδων των δήμων και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την μη αύξηση των δημοτικών τελών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης και τόνισε ότι: «παρά τα συνεχόμενα αιτήματα της ΚΕΔΕ οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προβεί στις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθεί η βάση δεδομένων».
«Αναφερόμενος στο Πράσινο Ταμείο τόνισε ότι «το κράτος εισέπραξε σημαντικά ποσά, αλλά αδιαφορεί για την αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση δεν μιλάει για ανάπτυξη αλλά μόνο για διαχείριση του χρέους».
Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη γραφειοκρατία και το συγκεντρωτισμό της κεντρικής διοίκησης η οποία δεν επιτρέπει οι αρμοδιότητες, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας, να ασκούνται από τον Πρώτο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά βήματα και οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για το τόπο τους.
Η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να υλοποιήσει πολιτικές για να ενθαρρυνθεί η ελληνική ομογένεια προκειμένου να κάνει επενδύσεις στη χώρα.
Να ληφθούν αποφάσεις για την επιστροφή των Ελλήνων φοιτητών που υπολογίζονται στις 180.000 και σπουδάζουν στο εξωτερικό.
Προς την ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να υλοποιηθούν δράσεις για τον επαναπατρισμό των 500 χιλιάδων νέων επιστημόνων και επαγγελματιών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα».
Να σημειωθεί ότι κεντρικά θέματα στο 34ο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ήταν μεταξύ άλλων οι νέες αντικειμενικές αξίες, αποφάσεις του ΣτΕ, μετατροπή ΕΝΦΙΑ σε ΦΑΠ, φορολογία κεφαλαίου, τα Δημοτικά τέλη καθαριότητας κ.α.
Στο Συνέδριο, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, παραβρέθηκαν από πλευράς κυβέρνησης και κομμάτων ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης