Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συντροφικά μαχαιρώματα φέρνει η πρόταση συγχώνευσης της Αυγής με το Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»

tags :
Συντροφικά μαχαιρώματα φέρνει η πρόταση συγχώνευσης της Αυγής με το Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»
Η απεργία στην Αυγή, οι αντιμαχόμενες πλευρές, οι απειλές παραίτησης και ο άνθρωπος Τσίπρα
Σε πλήρη αναβρασμό βρίσκονται τα μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται από το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πέραν της συνήθους καθυστέρηση στην καταβολή μισθών γεγονός που οδήγησε στην προκήρυξη απεργίας στην Αυγή για αύριο αν μέχρι σήμερα δεν υπάρξει καταβολή μέρους των δεδουλευμένων.
Τόσο στην Αυγή όσο και στο Ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» η τακτική της μη καταβολής μισθών δεν αποτελεί πρωτοτυπία.
Μάλιστα στην Αυγή επί χρόνια οι αρμόδιοι «ροκάνιζαν» έναν ίσως και παραπάνω μισθούς το χρόνο με «υποσχετικές» καταβολής στο μέλλον πράγμα που είχε γίνει κατά έναν τρόπο αποδεκτό.
Ωστόσο πλέον ο αναβρασμός δεν επικρατεί μόνο μεταξύ των εργαζομένων αλλά έχει επεκταθεί και στα «υψηλά κλιμάκια» μετά την πρόταση για διενέργεια συγχώνευσης της Αυγής και του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» που αποτελούν δύο διαφορετικές εταιρίες.
Η συγκεκριμένη πρόταση έφερε στο προσκήνιο προσωπικές στρατηγικές και εκδηλώθηκαν αντιδράσεις προκειμένου να τορπιλιστεί η συγχώνευση καθώς τα δύο μέσα Ενημέρωσης ελέγχονται από διαφορετικές ομάδες που δρουν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Οι ομάδες αυτές αντιλαμβάνονται ότι η συγχώνευση πέρα από επώδυνες επιδράσεις θα έχει θα τους αφαιρέσει και εξουσία.
Ήδη μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαίος στέλεχος της Αυγής έχει απειλήσει με αποχώρηση σε περίπτωση συγχώνευσης.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι η στρατηγική συγχώνευσης έχει ως στόχο να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των μέσων ώστε να μπορούν να λειτουργούν χωρίς να χρειάζονται το ύψος της σημερινής χρηματοδότησης που διεκδικούν να λάβουν ή λαμβάνουν κάθε χρόνο από το ΣΥΡΙΖΑ.
Τη συγχώνευση πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες έχει σχεδιάσει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ο οποίος δεν αποκλείεται να αποχωρήσει εφ όσον συνεχιστεί το γαϊτανάκι των αντιδράσεων γεγονός που στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς απρόβλεπτα δυσάρεστες εξελίξεις και τα δύο μέσα.
Σε κάθε περίπτωση τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν και τις επόμενες ημέρες θα διαφανεί που οδηγείται η κατάσταση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης