Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μουζάλας: Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας μεταναστών στο Ελληνικό - Ψευδής είδηση

tags :
Μουζάλας: Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας μεταναστών στο Ελληνικό - Ψευδής είδηση
Ένταση επικράτησε νωρίτερα ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικές δυνάμεις στο Ελληνικό
(upd) Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας μεταναστών στη δομή του Ελληνικού και ότι η σχετική είδηση που μεταδιδόταν εδώ και δύο ημέρες ήταν ψευδής διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Σε δηλώσεις του από το Ελληνικό όπου νωρίτερα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικές δυνάμεις όταν ο κ.Μουζάλας επιχείρησε να μπει σε χώρο όπου πραγματοποιούσαν κατάληψη ορισμένοι μετανάστες, υποστήριξε ότι τα όσα συνέβησαν ήταν αναγκαίο να συμβεί, επιρρίπτοντας ευθύνες σε μια μικρή ομάδα μεταναστών και αλληλέγγυων.
Ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν γινόταν απεργία πείνας τις τελευταίες ημέρες, αλλά αντίθετα μια ομάδα μεταναστών εμπόδισε χθες να μπουν στον χώρο φορτηγά, τα οποία μετέφεραν φαγητό στους μετανάστες/πρόσφυγες.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία παραβίαση των νόμων του κράτους, τονίζοντας ότι όποιος νιώθει καταπιεσμένος, είναι ελεύθερος να φύγει από τον καταυλισμό αλλά θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου.
"Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Με πολλά λάθη και αδυναμίες αλλά και με αρκετά θετικά πράγματα που δεν γίνονται αλλού στην Ευρώπη είπε ο κ.Μουζάλας.
Νωρίτερα κατά την επίσκεψη του υπουργού, υπήρξε ένταση και μικροεπεισόδια.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ο κ.Μουζάλας ζήτησε να σπάσει το λουκέτο της κατάληψης που έχουν κάνει οι μετανάστες σε χώρο του Ελληνικού διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Το αίτημα του υπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι είχαν σταθεί μπροστά και πίσω από την σιδερένια πόρτα που ήταν κλειστή με λουκέτο.
Τελικά η πόρτα άνοιξε και ο κ.Μουζάλας μπήκε στον χώρο της κατάληψης.
Μάλιστα ο υπουργός, ο οποίος υποστήριξε πως ο εν λόγω χώρος δεν πρόκειται να ξανακλείσει, επισημαίνοντας πως είμαστε κράτος με νόμους.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα, όπως πάνες και βρεφικό γάλα, το φαγητό είναι απαράδεκτο, δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια, ενώ οι πρόσφυγες στερούνται πρόσβασης και στα νοσοκομεία, καθώς δεν υπάρχουν μεταφραστές.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 11:03)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης