Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σήμερα η δικαστική απόφαση για το μέλλον των μέσων του ΔΟΛ

tags :
Σήμερα η δικαστική απόφαση για το μέλλον των μέσων του ΔΟΛ
Αίτημα ανάκλησης της απόφασης με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοιχτός τραπεζικός λογαριασμός
Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το εάν θα μπορούν να λειτουργήσουν στο εξής τα μέσα του ΔΟΛ.
Στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η ΕΣΗΕΑ κατάθεσε αυτοτελή αίτηση υπέρ των δημοσιογράφων στο ΔΟΛ που αφορούσε την ανάκληση της πρόσφατης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.
Η αίτηση αφορούσε την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του πρακτορείου «Αργος», στον οποίο μπαίνουν τα έσοδα από την κυκλοφορία των εφημερίδων, για να μπορεί να λειτουργεί ο οργανισμός.
Η ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει επιπροσθέτως με επιστολή της στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν θεσμικά μέτρα επίλυσης των προβλημάτων στον Τύπο. Επίσης, για τις εξελίξεις ενημερώνεται η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.
Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, (ΕΤΕΡ) ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των εργαζομένων του ΔΟΛ, στηρίζουν το ψήφισμα που εξέδωσαν και καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου (13:00) έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης